AKTUALNO

Ovaj Tesla Model X bio je na dnu Dunava. Ipak, drugi dan je prodan za 22.000 eura

Nemamo pojma zašto bi netko želio kupiti EV koji je ležao na dnu rijeke, ali sigurno je mislio da se neki njegovi dijelovi mogu spasiti

Screenshot incidenta

 Facebook Screenshot

Iako bi neki vlasnici Tesla željeli da su njihovi električni automobili podmornice za cestovnu vožnju, istina je da automobili općenito ne vole biti uronjeni u vodu dulje vrijeme. Dakle, možete zamisliti naše iznenađenje kada smo naišli na fotografije ovog Modela X u Mađarskoj.

Model X, završen u nijansi plave, nekako je skliznuo s obale u Dunav, 6. rujna prošle godine na trajektnom pristaništu nedaleko od Budimpešte. Za incident smo čuli nakon što su fotografije i detalji podijeljeni na Redditu.

image

Screenshot incidenta

Facebook Screenshot

Priča kaže da je Tesla nekako skliznula u vodu dok u njoj nije bilo nikoga. Na temelju slika koje je mađarski portal Index podijelio na internetu prošle godine, čini se vjerojatnim da je EV skliznuo niz betonsku rampu za brod, možda nakon što ga je vozač zaboravio uključiti parkirnu kočnicu.

image

Screenshot incidenta

Facebook Screenshot

Podrazumijeva se da je vozač odmah kontaktirao vatrogasce nakon što je Model X potonuo, ali dok su oni stigli, SUV je već bio na dnu rijeke. U potragu za Teslom morala je biti pozvana ekipa ronioca spasioca.

Nakon što je automobil lociran, trebalo ga je izvući iz vode. Kad je izronjen, stražnja vrata i prtljažnik su bili otvoreni. Unatoč činjenici da je Model X bio potpuno potopljen i nedvojbeno pretrpio značajnu štetu od vode, tvrdi se da ga je vlasnik uspio prodati za 22.000 eura i to dan nakon incidenta.

image

Screenshot incidenta

Facebook Screenshot

Nemamo pojma zašto bi netko želio kupiti EV koji je ležao na dnu rijeke, ali sigurno je mislio da se neki njegovi dijelovi mogu spasiti, i pod time mislimo na dijelove u vrijednosti 22.000 eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 00:48