BLATIO IH

Vlasniku Modela X sud odredio da se ispriča Tesli i 10.000 kn kazne zbog loših komentara

Sud je presudio da primjedbe vlasnika o Modelu X "umanjuju društvene procjene" Tesle i da im je povrijeđeno pravo na ugled

2022. Tesla Model X

 Tesla

Vlasnik Tesle Model X u Kini morat će proizvođaču električnih automobila platiti 10.000 kineskih juana (10.000 kuna) jer je nazvao automobil "samoubilačkom igračkom".

Vlasnik Modela X, gospodin Wen, dugo je tvrdio da su mu, dok je vozio svoju Teslu od Fuyanga do Zhenghoua u Kini, otkazale kočnice i da je SUV brzo usporio sa 100 km/h na 60 km/h bez njegovog utjecaja.

image

2022. Tesla Model X

Tesla

Razgovarao je s raznim kineskim medijima o svom iskustvu gdje je Model X opisao kao "igračku za samoubojstvo". Teslin odjel za odnose s kineskim medijima to je primijetio pa odlučio tužiti gospodina Wena.

Slučaj je otišao na sud gdje je otkriveno da je gospodin Wen tvrdio da ga nitko iz proizvođača automobila nije kontaktirao nakon incidenta.

No, tijekom suđenja, Tesla je iznio dokaze koji otkrivaju da ga je doista kontaktirao na dan incidenta tražeći informacije o tome što se dogodilo. Iz Tesle su također tvrdili da su više puta pokušali pregledati Model X, ali je vlasnik više puta odbio.

image

2022. Tesla Model X

Tesla

Sud je presudio da primjedbe vlasnika o Modelu X "umanjuju društvene procjene" Tesle i da im je povrijeđeno pravo na ugled". Optuženi je bio prisiljen ispričati se za svoje primjedbe, ali tek nakon što je sud pregledao i odobrio sadržaj isprike. Isprika je potom objavljena u Henan Legal News, a optuženi također Tesli mora platiti 10.000 kineskih juana u roku od 10 dana od presude.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. rujan 2023 10:46