ISTRAŽIVANJE

Ovisi o politici: Samo 34 posto Amerikanaca smatra električni svojim sljedećim automobilom

Studija nam također pruža zanimljiv uvid u to koliko su potrošači spremni platiti za EV kao i koliki domet očekuju

Ford kućno punjenje (ilustracija)

 Ford

Nedavna studija pokazala je da bi nešto više od 34% Amerikanaca bilo spremno kupiti električno vozilo kao svoje sljedeće vozilo i ne iznenađuje da su električna vozila popularnija s jedne strane političke ograde nego s druge. Od anketiranih demokrata, 50% je reklo da bi razmotrilo EV dok je samo 26% republikanaca i 27% nezavisnih odgovorilo potvrdno.

image

Tesla kućno punjenje (ilustracija)

Tesla

Studija nam također pruža zanimljiv uvid u to koliko su potrošači spremni platiti za EV kao i koliki domet očekuju. Otprilike 56% ispitanika reklo je da ne bi platili više od 49.999 dolara (46.500 eura) za električno vozilo, dok je 37% reklo da želi minimalno 482 km dometa od bilo kojeg EV-a kojeg bi kupili.

image

Ford Mustang Mach-e

Ford

Daljnjih 35% reklo je da žele električno vozilo s dometom od 800 km ili više, to postiže samo jedno električno vozilo koje je trenutačno dostupno u Sjedinjenim Državama, Lucid Air Dream Edition R. Da to stavimo u perspektivu, sada postoji više od 80 EV modela za prodaju u SAD-u tako da će oni koji zahtijevaju domet od 800 km morati još pričekati.

image

Lucid Air

Lucid Motors

Reuters primjećuje da su oko 5,6% svih novih vozila prodanih u SAD-u prošle godine bila električna vozila. Predsjednik Joe Biden želi da 50% svih novih vozila prodanih u zemlji 2030. budu ili plug-in hibridi ili električna vozila.

image

Lucid Air

Lucid Motors

Tesla nastavlja dominirati američkim tržištem električnih vozila. Doista, imao je 64% udjela u 2022. prodavši 484.351 novih vozila na lokalnoj razini. Ford je bio drugi najprodavaniji sa 7,5% udjela na tržištu, a slijede ga Chevrolet sa 4,8%, Kia sa 3,8% i Hyundai sa 3,5%.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 16:48