VIDEO

Ovo je VW Golf GTE Skylight, koncept s hologramskom tehnologijom i upečatljivim dizajnom!

Veoma je sličan prošlogodišnjem GTE HyRaceu, no Skylight ima plug-in hibridni pogon
2021 Volkswagen Golf GTE Skylight
 Volkswagen AG

Svake godine Volkswagen na službeno najveći VW susret kod jezera Wörthersee u Austriji doveze nekoliko zanimljivih konceptnih GTI-a. Iako je ovogodišnji susret otkazan zbog pandemije koronavirusa, Volkswagen je kod vlastite tvornice predstavio konceptni Golf GTE Skylight. Veoma je sličan prošlogodišnjem GTE HyRaceu, no Skylight ima plug-in hibridni pogon.

image
2021 Volkswagen Golf GTE Skylight
Volkswagen AG

Za razliku od standardnog Golfa GTE, Skylight je drugačiji zbog nekoliko dizajnerskih dodira, od kojih ćete prvo primijetiti 'Lapiz Blue' i 'Catalina Blue' grafiku na tijelu završenom u bijeloj boji, te 20-inčnim alu naplatcima.

image
2021 Volkswagen Golf GTE Skylight
Volkswagen AG

Nadalje, stražnja svijetla koriste bijelu LED tehnologiju, a iznad njih se proteže veći stražnji spojler. Bočni pragovi posuđeni su od Golfa R, a iznad njih ističu se osvijetljene kvake na vratima. Uz to, korištene su dvostruke ispušne cijevi od nehrđajućeg čelika s 3D natpisima.

image
2021 Volkswagen Golf GTE Skylight
Volkswagen AG

U unutrašnjosti je korištena hologramska tehnologija, u obliku 'GTE' značke iznad središnjeg zaslona osjetljivog na dodir, koji je također 'osjetljiv na brzinu i ubrzanje'. Sportska sjedala koriste plave presvlake koje se uklapaju s ostalim plavim detaljima kroz kabinu. Izbor boje ima smisla, s obzirom na to da GTE koristi plave, GTI crvene, a GTD crne nijanse.

U prtljažniku je smješten impresivan audio sustav snage od 3110 W – više nego dovoljno za zabavu na otvorenom. Osim toga, kraj njega je ugrađen električni skateboard za zadnje kilometre vašeg putovanja.

Plug-in hibridni pogon nije dodatno dorađivan, Skylight koristi 1,4 TSI motor i osnovni elektromotor, koji u kombinaciji proizvode 245 KS (180 kW) i okretni moment od 400 Nm. Ove brojke isporučuju se na prednje kotače putem šest-brzinskog DSG-a uz pomoć XDS elektroničkog diferencijala. Baterija od 13 kWh omogućuje električni domet od oko 60 kilometara, a tu je i prilagodljivi ovjes koji se može prilagoditi za sportsku ili ugodnu vožnju.

image
2021 Volkswagen Golf GTE Skylight
Volkswagen AG

Na projektu je radilo 16 pripravnika, od kojih su troje bili uključeni u prošlogodišnji GTE HyRace. Za prave entuzijaste, GTE Skylight može se vidjeti i uživo u Autostadt tvornici u Wolfsburgu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 01:23