najbolja ikad

Pirelli predstavio svoju novu P Zero Trofeo RS kao svoju najbolju cestovnu gumu ikada

Dizajnirana kao originalna oprema za Pagani Utopiu, nova guma se može prilagoditi za automobile različitih performansi

Pirelli P Zero Trofeo RS

 Pirelli

Pirelli je ovaj tjedan predstavio P Zero Trofeo RS; najnoviju verziju svoje polu-slick gume visokih performansi. Razvijene na zahtjev Paganija za njihovu Utopiu, namijenjene su ponudi kao opcija originalne opreme za modele sportskih automobila i superautomobila.

Nova guma razvijena je kao tehnička evolucija P Zero Trofeo R, koristeći napredak u materijalima za smjesu gaznog sloja. Prema Pirelliju, to je dio nove generacije polu-slick guma koje nude bolje performanse i postojanost na suhim površinama. Omogućuje dugotrajnije držanje za veću brzinu i sigurnost tijekom staze.

image

Pagani Utopia

Pagani

Kao dio razvoja P Zero Trofeo RS, Pirelli je primijenio novu tehnologiju iz svog angažmana u vrhunskim moto sportovima kako bi postigao ciljeve koje su definirali proizvođači automobila poput Paganija. Jedan rezultat tog razvoja je gazni sloj od više smjesa koji omogućuje personalizaciju guma kako bi nadopunile karakteristike različitih automobila, usklađujući automobil sa specifičnim smjesama gaznog sloja iz Pirellijevog Prestige kataloga.

image

Pagani Utopia

Pagani

Još jedna inovacija koju je Pirelli imao na raspolaganju je Virtual Geometry Development. Ova je metoda omogućila Pirellijevim inženjerima da procijene veliki broj različitih profila i otisaka kroz virtualno modeliranje. U kombinaciji s gaznim slojem od više smjesa, omogućio je Pirelliju da maksimalno poveća preciznost P Zero Trofeo RS poboljšavajući odgovor na upute vozača.

image

Pagani Utopia

Pagani

Ovaj proces razvoja virtualne geometrije intenzivno se koristio za Pagani Utopiu prije nego što su prvi prototipi vozila testirani na stazi. Konkretno, opsežan razvoj je proveden na kontaktnoj površini kako bi se osiguralo vrhunsko prianjanje i kontrola.

U usporedbi s gumama P Zero Corsa koje je izvorno tražio Pagani, P Zero Trofeo RS može podići performanse Utopie u ekstremnim uvjetima vožnje i poboljšati lakoću i predvidljivost na cesti bez ugrožavanja osjećaja koji doživljava vozač.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 05:02