AKTUALNO

Počast legendi: Prodrive trenutno radi na restomodu Impreze WRX Coupe pod nazivom ‘P25‘

Legendarni britanski trkaći tim nudi nekoliko naznaka o tome što stiže osim kratke skice i obećanja da će P25 biti redefinirana ikona

Skica P25

 Twitter Screenshot

Prodrive je na svojim kanalima društvenih mreža predstavio novo vozilo pod nazivom "P25". Kao počast jednom od njihovih najlegendarnijih modela na kojim su radili kao specijalisti za reli, novi automobil izgleda kao restomodirana verzija prve generacije WRX-a s dvoja vrata i bit će predstavljen 25. svibnja 2022.

Legendarni britanski trkaći tim nudi nekoliko naznaka o tome što dolazi osim kratke skice i obećanja da će P25 biti "redefinirana ikona". To bi moglo sugerirati da će, poput Cyan Racinga, Prodrive napraviti moderniziranu i modificiranu verziju prve generacije Subaru Impreze WRX za bogate, nostalgične kupce.

Trkaći tim duboko je povezan s markom - razvio je, napravio i pokrenuo trkaće automobile za Subaru World Rally Team od 1990. do 2008. U to vrijeme osvojio je tri vozačka prvenstva i tri titule proizvođača s legendarnim vozačima poput Colina McRaea i Richarda Burnsa - po obojici su nazvane reli videoigre.

Međutim, 1997. godine, prije 25 godina, propisi World Rally Cara zamijenili su propise Grupe A, najavljujući novu eru reli utrka. Iako je Colin McRae izgubio titulu vozača za jedan bod, Subaru Impreza WRC proizvedena u Prodriveu na kraju je osvojila konstruktorski naslov.

Ime, međutim, ima daljnji značaj. Godine 2000. Prodrive je izdao Imprezu P1, vrlo modificiranu, cestovnu verziju Impreze coupe.

Sadržavao je Prodrive ovjes, motor modificiran za proizvodnju od 284 KS (209 kW) i poseban prednji spojler koji je dizajnirao Peter Stevens, koji je također pomogao u dizajnu McLarena F1.

Kako će se ovaj novi P25 usporediti s tim automobilom, ostaje za vidjeti, ali veliko krilo i poklopac haube koji se mogu vidjeti na danas objavljenoj skici sugeriraju da će ovo biti veliki hit za obožavatelje Subarua i ljubitelje relija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 14:16