DOMIŠLJATO

Pogledajte ‘kavez‘ koji je vlasnik ove Toyote Prius zavario na podvozje: Razlog je zapravo jako logičan

Krađe katalizatora učestala su pojava, posebice u američkoj Kaliforniji. U San Franciscu ih kriminalci kradu i s policijskih auta

Kavez oko katalizatora

 Craiglist

Krađe katalizatora učestala su pojava, posebice u američkoj Kaliforniji. U San Franciscu ih kriminalci kradu i s policijskih automobila, a to je navelo neke vozače da uzmu stvar u svoje ruke, osobito vlasnike hibridnih vozila, koja obično imaju vrjednije sustave za kontrolu emisija.

Vlasniku jednog Priusa iz 2012. koji je svoj automobil stavio na prodaju na Craigslist u Los Angelesu neće ukrasti katalizator, to je sigurno. On ga je odlučio zaštititi zavarivši kavez metalnih šipki oko njega.

image

2012. Toyota Prius

Craigslist

Osim impresivnog kaveza, Prius je potpuno nemodificiran. Izgleda dobro očuvano, ima 105.000 km, a tražena cijena je u domeni razuma. Vlasnik, koji tvrdi da je prvi, kaže da ga prodaje samo zato što odlazi iz zemlje. No kavez je ipak razlog zašto pišemo ovu vijest.

image

Kavez oko katalizatora

Craigslist

Prema popisu, vlasnik je "profesionalno postavio armaturu ispod automobila kako katalizator ne bi bio ukraden". On se sastoji od desetak komada čelika zavarenih na podvozje automobila na nekoliko mjesta. "Nikada se nećete morati brinuti da će vam katalizator biti ukraden", kaže on.

image

Uklanjanje katalizatora s vozila (ilustracija)

Profimedia

Kažu da će krađa katalizatora uskoro postati "olimpijski sport", no čini se da čak ni najbolji profesionalci neće uspjeti ukrasti katalizator s ovog Priusa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 21:01