Ide u zatvor

Policajci uhitili 19-godišnjaka u BMW-u M3 jer je vozio 283 km/h: ‘Ne valja vam radar, išao sam brže!‘

Mladić koji je vozio luđački brzo javnom cestom, još je uvjeravao policiju da je vozio i brže

BMW M3, ilustracija

Policijske snage grada Portlanda, Washington (SAD) zatvorile su 19-godišnjaka nakon što su rekli da su ga uhvatili kako vozi brzinom od 283 km/h. Prema tamošnjem šerifovom uredu, mladić je priznao da je išao još brže u BMW-u M3 iz 2016. kojeg je vozio.

Policija kaže da je uhvatila vozača južno od centra Portlanda. Prema njima, “zamjenik je vidio i čuo vozilo, BMW M3 iz 2016., kako putuje južno autocestom 5 iznimno velikom brzinom. Zamjenik je koristio uređaj za mjerenje brzine Lidar i izmjerio 176 mph (283 km/h).

Možda tipično za 19-godišnjaka koji je spreman ići tako brzo javnom cestom, ova je osoba očito također bila spremna priznati policiji da je išla brže.

Milo Schneider, vozač, surađivao je s policijom nakon što su ga uhvatili i “rekao je da je išao 294 km/h.

BMW je prodavao M3 F80 s s najvećom brzinom od 250 km/h u gotovo svim slučajevima. M Driver’s paket je bio dostupan i podigao je gornju granicu na 280 km/h. Nije poznato je li ovaj automobil modificiran tako da može voziti brže ili su mjerni uređaji koji se ovdje koriste malo krivo kalibrirani.

image

Screenshot Google Mapsa

Google Maps Screenshot

Karta područja pokazuje gdje su policajci prvi put uočili vozača i gdje su ga na kraju zaustavili. Ako je točno, to znači da je vozač mogao izaći najmanje dva puta prije nego što je privukao pažnju policije na izlazu na kojem su ga pronašli. Zakon Oregona sprječava policiju da zaplijeni automobil u ovom slučaju tako da to za sada nije opcija, ali mladiću se ne piše dobro...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 11:22