PROBLEMI ZA TAJKUNA

Policija pokrenula istragu protiv ‘svirepog Čeha‘ koji je u Bugattiju jurio Njemačkom 417 km/h

"Vozač je grubo kršio pravila i neobazrivo vozio u cilju postizanja najveće brzine“, priopćila je policija u Magdeburgu

Autobahn 417 km/h

Video koji je na YouTube postavio češki tajkun Radim Passer u kojem Autobahnom juri u Bugattiju Chironu čak 417 km/h kritiziralo je njemačko Ministarstvo prometa o čemu smo već izvijestili.

Iako još uvijek dobar dio njemačke mreže autocesta nema ograničenja brzine, Ministarstvo prometa je izdalo priopćenje kako "je takav svirep način vožnje u redovnom cestovnom prometu jednostavno nedopustiv i opasan jer može dovesti do ugrožavanja svih sudionika u prometu". Sada priča dobiva i epilog, a uključila se i njemačka policija, javlja Hina.

Naime, pokrenuta je istragu protiv češkog multimilijunaša koji je vozio vrtoglavom brzinom iako na njemačkim autocestama nema ograničenja brzine. Međutim, utrkivanje je zabranjeno.

Prema njemačkim zakonima i tzv. pojedinačna utrka zabranjena je ako se vozač "neprilagođenom brzinom, grubo kršeći pravila i neobazrivo vozi u cilju postizanja najveće moguće brzine“, priopćila je policija u Magdeburgu u ponedjeljak navečer.

Na video snimci, koju je češki građevinski poduzetnik Radim Passer postavio na svoj YouTube kanal, dakle, vidljivo je kretanje hiper sportskog automobila Bugatti Chiron njemačkom autocestom A2 od Berlina prema Hannoveru i postizanje brzine do 417 km/h.

Radi se o "neodgovornoj i opasnoj vožnji“ iako ograničenja nema. "Vozač se smije kretati onom brzinom pri kojoj je moguće upravljati automobilom“, stoji u priopćenju policije.

"Vožnja preko 400 km/h izuzetno je opasna, između ostalog i zbog vrlo velike duljine kočenja koja pri ovim brzinama raste eksponencijalno, a ne linearno“, rekao je njemački stručnjak za cestovni promet Ferdinand Dudenhöffer.

On se zapitao smije li se multimilijunašima dozvoliti "da se zabavljaju po njemačkim autocestama i tako dovode u opasnost tuđi životi“.

Njemački proizvođači sportskih automobila poput BMW-a, Mercedesa ili Audija još su se 1987. dobrovoljno obvezali na automatsko ograničenje brzine u svojim automobilima na 250 km/h.

Radim Passer obogatio se na tržištu nekretnina i po češkom izdanju časopisa Forbesa, 'težak' je oko 305 milijuna dolara. Ostaje za vidjeti kako će završiti ova saga s videom koji u ovom trenutku ima već 7,1 milijun pregleda i brzinom od 417 km/h na javnoj prometnici...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. ožujak 2023 17:29