aktualno

Policija predstavila svoje nove službene automobile: Ford Focus limuzine s dizelskim motorima

Riječ o modelu Ford Focus Connected 1.5 EcoBlue od 120 KS s automatskim mjenjačem

Nova vozila

 MUP

Nova policijska vozila, iz drugog kontingenta koji uključuje isporuku 175 Ford Focusa u limuzinskoj izvedbi, predstavljena su u četvrtak na Policijskoj akademiji, a zamijenit će dosadašnje Citroene kojima istječe najam.

"Danas krećemo s drugim kontingentom isporuke novih vozila i kontinuiranim zanavljanjem voznog parka MUP-a. Tijekom ove godine proveden je postupak javne nabave za 492 vozila putem operativnog i financijskog leasinga na razdoblje od pet odnosno četiri godine, ovisno o vrsti i opremi vozila, u ukupnom iznosu od 142 milijuna kuna", kazao je načelnik MUP-ova Sektora prometne tehnike Zrinko Topić.

image

Nova vozila

MUP

Precizirao je kako je riječ o ukupno 175 osobnih vozila, 64 njih za prijevoz uhićenih osoba, 164 za prijevoz policijskih službenika, po deset za prijevoz opasnih tvari i prijevoz tereta, 15 za prijevoz pasa te 50 operativnih vozila za potrebe Ravnateljstva civilne zaštite.

Topić je najavio kako nakon isporuke 175 Fordova do sredine iduće godine biti sukcesivno isporučeno preostalih 317 vozila.

Govoreći o karakteristikama novonabavljenih Fordova, naglasio je kako je riječ o vozilima s motorima zapremine 1500 kubičnih centimetara i 120 konjskih snaga, model Focus Connected 1.5 EcoBlue u limuzinskoj izvedbi nabavljenih putem operativnog leasinga u listopadu 2022. godine. Vozila su između ostaloga, opremljena HLA sustavom pomoći za kretanje uz brijeg, automatskim mjenjačem, setom zračnih jastuka te novom svjetlosno-zvučnom i komunikacijskom opremom.

image

Nova vozila

MUP

"Time se povećava sigurnost i komfor rada policijskih službenika tijekom obavljanja svojih zadaća. Vozila su u jamstvenom roku tijekom cijelog razdoblja operativnog leasinga i tako se smanjuju troškovi održavanja", zaključio je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. prosinac 2022 10:33