RACIJA U NJEMAČKOJ

Policija zaplijenila četiri rijetka Bugattija u sklopu akcije zbog pronevjere milijuna iz fondova

U raciji su zaplijenjeni rijetke verzije Veyrona - Rembrandt, Black Bess, Jean-Pierre Wimille i Meo Constantini izdanja

Bugatti logo, ilustracija

 Profimedia

Motorworld u Münchenu je mjesto u kojem se konstantno odvijaju automobilski događaji na kojima se izlažu prestižni, milijune vrijedi automobili. Također služi kao izožbeno skaldište u kojem bogati vlasnici mogu spremiti svoje aute. No jedan događaj na ovom fascinantnom mjestu je u petak pokvarila policija koja je napravila raciju u potrazi za četiri prestižna automobila.

image

Motorworld u Münchenu

Motorworld.de

Njemački "plavci" došli su s ciljem da zaplijene čak četiri Bugattija iz serije "Les Legendes de Bugatti", u sklopu koje je Bugatti svojedobno napravio šest mini serija Veyrona od po tri primjeraka koje su bile posvećene legendarnim vozačima, ljudima i strojevima iz povijesti. Automobili su tada prodavani po paprenim cijenama od oko 3 milijuna eura, a danas im je vrijednost sigurno višestruko veća.

image

Bugatti Veyron specijalne serije

Bugatti Automobiles

Prema novinskim izvješćima iz Njemačke, desetak policajaca i istražitelja iz odjela za kriminal sudjelovalo je u raciji. Čini se da je ovaj slučaj povezan sa skandalom 1Malaysia Development Berhad gdje su milijarde dolara pronevjerene iz državnog fonda. Godine 2020. bivši premijer Najib Razak osuđen je na 12 godina zatvora zbog krađe 600 milijuna dolara iz fonda.

image

Bugatti Veyron specijalne serije

Bugatti Automobiles

U raciji su zaplijenjena četiri automobila, konkretno Rembrandt, Black Bess, Jean-Pierre Wimille i Meo Constantini izdanja Veyrona. Tvrtka je ukupno napravila samo 12 primjeraka iz ovih serija temeljenih na modelu Veyron Grand Sport Vitesse, a njemačka policija sada je u posjedu trećine njih.

image

Bugatti Veyron specijalne serije

Bugatti Automobiles

Njemački dnevnik Bild, koji je prvi izvijestio o ovom slučaju, tvrdi da vlasti nisu otkrile tko je zapravo bio vlasnik ovih automobila. Policija je na upite Bilda odgovorila samo "šablonskim" službenim odgovorom: “Radnja koja vas zanima odvijala se u sklopu zahtjeva za pravnu pomoć Federalnog tužiteljstva. Zahtjev je dio kaznenog postupka koji je u tijeku. Iz tog razloga, nažalost, ne možemo vam dati nikakve dodatne informacije", rekla je glasnogovornica policije.

image

Bugatti Veyron specijalne serije

Bugatti Automobiles

Što će se dogoditi s automobilima trenutno je nejasno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 22:35