ELEKTRIFIKACIJA

Porsche potvrdio da električni Cayenne stiže 2026. Prodavat će se uz varijantu s unutarnjim izgaranjem

Porsche je zacrtao vremenski okvir za svoj agresivni napor da do 2030. ima 80 svoje godišnje prodaje električnih vozila

Testiranje Porsche Cayennea

 Porsche

Porsche je potvrdio prošlomjesečne glasine da će tvrtka ponuditi električni Cayenne do 2026. i zacrtao vremenski okvir za svoj agresivni napor da do 2030. ima 80 svoje godišnje prodaje električnih vozila.

image

Porsche Cayenne

Porsche

Iako su se problemi s opskrbom čipova nedavno ‘urotili‘ protiv njega, Taycan EV njemačke marke ima dobre rezultate, ali u roku od tri godine Taycan će biti samo jedan u obitelji iznimno različitih Porsche EV-ova.

Prvi koji će stići 2024. je Macan EV. On će se prodavati zajedno s varijantama na unutarnje izgaranje i izgledat će vrlo slično unatoč tome što je postavljen na potpuno drugačijoj PPE platformi dizajniranoj posebno za EV.

image

Porsche Cayenne

Porsche

Sljedeći je najhrabriji u nizu, potpuno električni 718 koji će zamijeniti trenutne Boxster i Cayman modele. Predstavljen na konceptnom trkaćem vozilu Mission R iz 2021. u prodaji će se naći "sredinom desetljeća".

On se neće prodavati zajedno s verzijama s unutarnjim izgaranjem i sigurno će podijeliti mišljenja.

image

Porscheov plan elektrifikacije

Porsche

Zatim, kao što je Porsche prvi put potvrdio, 2026. godine doći će red na Cayenne SUV. Kao i njegov mlađi brat Macan EV, prodavat će se uz varijante s unutarnjim izgaranjem koji zapravo potječu iz modelne godine 2019. Ali ove godine dobit će sveobuhvatni redizajn.

Porsche nije otkrio nikakve tehničke detalje niti je rekao hoće li električni Cayenne dolaziti u kupe i SUV karoserijskim stilovima kao što je verzija s unutarnjim izgaranjem, ali će se voziti na proširenoj verziji Macan EV PPE platformi i koristit će duple motore.

image

Porsche Cayenne GT Turbo

Porsche

Porsche je također ponovno priznao svoj plan za razvoj SUV-a trenutno kodnog imena K1 koji bi bio iznad Cayennea, te je rekao da će se usredotočiti na visokoprofitabilna specijalna izdanja i Porsche Sonderwunsch (posebni zahtjev) odjel kako bi generirao što više novca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 17:56