PRVE SLIKE

Predstavljen novi gradski SUV Citroen C3 Aircross: Prvi model u klasi sa sedam sjedala

Ciotroën C3 Aircross

Citroën je otkrio prve fotografije nove generacije Svog malog SUV-a, novog C3 Aircrossa koji se temelji na istoj platformi kao i novi C3, ali i nova Opel Frontera koja je proporcijama vrlo slična, a po tehnici praktično identična novom C3 Aircrossu.

image

Ciotroën C3 Aircross

Novi model dugačak je 4,39 metara i nudi više osjetno više prostora u unutrašnjosti od novog C3, ali i od (još) aktualnog "starog" C3 Aircrossa. Za usporedbu novi C3 dugačak je samo 401 cm. Citroën se također hvali dugim međuosovinskim razmakom, za koji tvrdi da je najveći u svojoj kategoriji.

image

Ciotroën C3 Aircross

To omogućuje više prostora za noge putnika straga, ali i jedinstvenu mogućnost ugradnje trećeg reda sjedala što do sada nismo imali u nekom SUV-u B-segmenta. Treći red sjedala se sastoji od dva sklopiva sjedala, no jasno je da ona u ovako malom SUV-u ne bi trebala nuditi previše prostora.

image

Ciotroën C3 Aircross

Što se izgleda tiče, novi C3 Aircross preuzima Citroënov novi dizajnerski jezik koji karakterizira i novi C3. Njegov snažno okomiti prednji dio ponosno nosi novi Citroënov logo i preuzima karakterističan svjetlosni potpis. Tu je i očekivana dvobojna karoserija, te kontrastni detalji na karoseriji koji se mogu kombinirati za više individualizacije. Ukupno gledano, auto izgleda dosta robusnije od malog C3, no opet, vrlo mu nalikuje.

image

Ciotroën C3 Aircross

Platformu novog auta već smo upoznali u C3 i Fronteri pa znamo da podržava električni pogon, benzinske motore i hibridne verzije. Tako bi u ponudi trebao biti C3 Aircross s klasičnim motorom s unutarnjim izgaranjem i 101 KS i hibridna varijanta sa 136 KS kao i potpuno električni pogon sa 156 KS.

image

Ciotroën C3 Aircross

Kao i mali C3, novi C3 Aircross udobnost će staviti na prvo mjesto i, prema Citroënu, imat će sve značajke i tehnologije koje očekuju kupci u ovom segmentu. Dodatne informacije o novom C3 Aircrossu bit će objavljene tijekom ljeta, a na tržište bi trebao do kraja godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 17:54