Svjetska premijera

Predstavljena produljena verzija njemačkog transportera s novim motorom i još većim dosegom

ID. Buzz na tržište stiže s novim elektromotorom snage 286 KS (210 kW) s kojim ubrzanje do stotke traje samo 7,9 sekundi

VW ID Buzz

 VW

Volkswagen je upravo predstavio novu, produljenu izvedbu modela ID. Buzz. Dodatnom dužinom oslobođen je prostor za treći red sjedala, za još više mjesta u prtljažniku te za novu, veću bateriju od 85 kWh.

ID. Buzz stiže na tržište i s novim elektromotorom snage 286 KS (210 kW) s kojim ubrzanje do stotke traje samo 7,9 sekundi. Uz to, za 2024. godinu najavljena je i verzija s pogonom na sve kotače (GTX) i snagom od 339 KS (250 kW).

image

VW ID Buzz

VW

Dizajn modela ID. Buzz s dužim međuosovinskim razmakom („Long Wheel Base”, skraćeno: LWB) nastao je paralelno s verzijom s normalom dužinom („Normal Wheel Base” ili NWB).

Već se tijekom razvoja osiguralo da se oba modela, unatoč različitim međuosovinskim razmacima, odlikuju skladnim proporcijama i stilskom jasnoćom.

Verzija NWB duga je 4712 mm, dok dimenzije nove varijante LWB iznose 4962 mm. Veća dužina postiže se međuosovinskim razmakom povećanim s 2989 na 3239 mm.

image

VW ID Buzz

VW

Unaprijeđeni infotainment sustav

Produženi ID. Buzz stiže s najnovijim ID. softverom te će stoga biti dostupan s novim infotainment sustavom. Rukovanje je postalo jednostavnije, a u tu je svrhu zaslon veličine 12,9" podijeljen na dvije trajno vidljive dodirne trake i početni zaslon.

image

VW ID Buzz

VW

Prvi će put u modelu ID. Buzz biti dostupan head-up zaslon. On projicira važne informacije, kao što su brzina ili navigacijske napomene, na vjetrobransko staklo, a time i u vidno polje vozača, koji se, zahvaljujući tome, još bolje može usredotočiti na ponašanje u prometu.

Novi pogon

image

VW ID Buzz

VW

ID. Buzz s dugim međuosovinskim razmakom bit će dostupan s dvije veličine baterija: neto energetski sadržaj serijske baterije iznosi 77 kWh. Povećanjem međuosovinskog razmaka dodatno je stvoren prostor za novu bateriju s neto energetskim sadržajem od 85 kWh.

Paralelno s većom baterijom, Volkswagen je razvio i novi učinkovit pogonski sustav s elektoromotorom snage 210 kW (286 KS).

Baterija se puni na stanicama za brzo punjenje (DC) sa snagom punjenja do 200 kW. Tako će se velika baterija napuniti s 10 na 80 posto za svega 25 minuta.

image

VW ID Buzz

VW

Produljena izvedba ID. Buzz u Hrvatsku stiže početkom iduće godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2023 04:48