AKTUALNO

Prestiž ili ludost: Netko u Kaliforniji prodaje registarsku oznaku za 155 milijuna kuna

Vlasnik je napravio i web-stranicu s ciljem promicanja aukcije, tvrdeći kako u Kaliforniji nema registracija s jednim znakom
Registarska oznaka 'MM'
 OpenSea

Čini se kako su jedinstvene registarske oznake postale unosan posao posljednjih godina. Pisali smo o vlasniku Lamborghinija Aventadora iz Abu Dhabija koji je za troznamenkastu pločicu izdvojio čak 75 milijuna kuna. Sada netko u Kaliforniji, za dvoznamenkastu oznaku, traži dvostruko više.

image
Registarska oznaka 'MM'
OpenSea

Naime, registarska oznaka na kojoj piše 'MM' prodaje se putem OpenSea-a, popularnog NFT tržišta s traženom cijenom od 5888 Ethereuma, što je ekvivalent 24,06 milijuna američkih dolara (155,5 milijuna kuna). Ako netko za nju izdvoji ovu svotu, mogli bismo pričati o najskupljoj registarskoj oznaci ikada prodanoj.

image
Registarska oznaka 'MM'
Web Screenshot

Vlasnik ove registracije čak je napravio i vlastitu web-stranicu s ciljem promicanja aukcije, tvrdeći kako u Kaliforniji nema dostupnih registracija s jednim znakom, što dvoznamenkaste registracije čini najrjeđima u državi. Detalji o povijesti ova dva broja na komadu metala nisu poznati, no čini se kako je riječ o inicijalima prodavača, Michaela Modeckog.

Najskuplja registarska tablica javno prodana u SAD-u je broj '6' u Delawareu, za kojeg je netko izdvojio 675.000 dolara (4,4 milijuna kuna). Uz to, napomenuli smo kako je trenutno najskuplji ikad bio broj '1' u Abu Dhabiju, koji je koštao 75 milijuna kuna.

Vlasnik registracije je naveo: 'Želim da prodaja demonstrira novu upotrebu NFT-a u fizičkom prostoru. Također, želim uspostaviti novu priliku za bogatstvo za vlasnike osobnih registarskih oznaka'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 11:59