PROCURILE FOTKE

Procurile fotke novog S-Crossa! Povoljna alternativa Qashqaiju dobiva redizajniranu karoseriju

Službena premijera S-Crossa zakazana je za 25. studenoga, dok se na tržištu u Europi očekuje ubrzo nakon tog datuma

Suzuki S-Cross

 Instagram screenshot

Prije nekoliko dana, Suzuki je videozapisom najavio novi S-Cross za europsko tržište, koji bi službeno trebao biti predstavljen 25. studenog. Desetak dana prije, nekoliko fotografija je već procurilo na internetu zahvaljujući Suzuki Garageu. Čini se kako su automobili na fotografijama proizvodni primjerci uhvaćeni tijekom transporta, što u potpunosti otkriva dizajn novog modela.

Novi S-Cross obiteljski je SUV koji se u Suzukijevom asortimanu nalazi iznad nešto manje Vitare. Trenutni model osvježen je 2019. godine dodatkom blagog hibridnog sustava, no generacija zapravo datira iz 2013. godine s kontroverznim faceliftingom 2017. Sve ovo tražilo je novi i čisti dizajn koji će Suzukija učiniti konkurentnijim na tržištu SUV-ova.

Prema fotografijama, novi S-Cross uglatijim stilom odskače od svojeg prethodnika. LED prednja svjetla inspirirana su indijskim XL6, dok je rešetka porasla, dosežući niži dio prednjeg odbojnika. Uz to, zaštitna ploča i plastične obloge ističu avanturističku prirodu automobila. Uzdižuća linija prozora na profilu ima evolucijski oblik, ali kutni lukovi kotača i ogromna stražnja svjetla koja vire iz stražnjeg dijela jasno pokazuju da je riječ o potpuno novom modelu.

Nadolazeći S-Cross vjerojatno će dijeliti svoje ažurirane osnove sa sljedećom generacijom Vitare. Ispod poklopca motora očekujemo da ćemo vidjeti 1,4-litreni Boosterjet motor s turbopunjačem ukombiniran s 48-voltnim blagim hibridnim sustavom koji u trenutnoj generaciji proizvodi 129 KS (95 kW) i 235 Nm okretnog momenta. SUV će doći i sa Suzukijevim AllGrip Select sustavom pogona na sva četiri kotača za bolje performanse na terenu. Također će sadržavati niz ADAS sustava po uzoru na ostatak Suzukijeve ponude u Europi.

Službena premijera S-Crossa zakazana je za 25. studenoga, dok se na tržištu u Europi očekuje ubrzo nakon tog datuma. Kao i njegov prethodnik, smjestit će se između B-SUV i C-SUV segmenata, kombinirajući kompaktne dimenzije s prostranom kabinom usmjerenom na praktičnost. U Suzukijevom asortimanu, S-Cross će popuniti mjesto između Vitare i Acrossa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 05:40