ZAČETNIK KLASE U NOVOM RUHU

PROCURILE SLUŽBENE SLIKE: Ovo je novi BMW X6 s još većim bubrezima i novom tehnologijom!

 
 Screenshot BMWBlog

U BMW-u očito nemaju sreće s čuvanjem „tajni” i fotografija koje su pod embargom. Naime, ovo već postaje praktički pravilo, budući da smo većinu novih BMW modela prvo vidjeli putem slika koje su procurile na internetu. A to je slučaj i s novim BMW-om X6. Prvo je procurio na Instagramu, a zatim se proširio brzinom svjetlosti bespućima interneta. Tako su na portalu BMWBlog uz prve slike objavljeni i prvi detalji. Kodno ime modela je G06, a zanimljivo kako je premijera zakazana za sutra. I dok je prednji dio sličan ostalim novim modelima bavarskog proizvođača, straga su se dizajneri odlučili zaigrati, a rezultat je nesvakidašnji dizajn koji će sigurno izazvati brojne komentare. Podsjetimo, brojne komentare i različita razmišljanja BMW je dobio kada su prvi put predstavili model X6 2008. godine u Detroitu. Time su zapravo utemeljili put svim modelima u klasi „coupe SUV” modela koji su danas iznimno popularni, pa tako uspjeh kod novog X6 sigurno neće izostati.

Screenshot BMWBlog

Foto: Screenshot BMWBlog

Stražnja svjetla sada su znatno uža i šira u odnosu na prethodnika, što ga dodatno proširuje (naravno, u vizualnom smislu). Naravno, detalj koji moramo spomenuti su i novi bubrezi koji su, očekivano, baš kao i na drugim novim SUV modelima bavarskog proizvođača, narasli, a postoji još jedan detalj. Naime, prema pisanju BMWBloga, bubrezi bi trebali biti iluminirani (!), što će nekima biti odlična vijest, dok će drugi htjeti što prije isključiti osvjetljenje. Naravno, za ovu informaciju ipak ćemo trebati pričekati, budući da se sa slike ne može razaznati je li riječ o točnoj informaciji. U unutrašnjosti se očekuje potpuna digitalizacija baš kao u novom modelu X5, kao i novi iDrive infotainment sustav s glasovnim naredbama koji se pokazao kao pun pogodak.

Screenshot BMWBlog

Model koji je procurio vrlo vjerojatno je M50i (ili M50d) koji će na početku prodaje činiti vrh ponude, no nakon nekog vremena bit će predstavljen i X6 M Competition koji je također već procurio. U ponudi će naravno biti i „obični” dizelaši, a za sve detalje pričekat ćemo još 24 sata do službene premijere.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 06:52