PRONAŠLI ‘CAKU‘

Provozali se Londonom u tenku, ali ne moraju platiti ULEZ pristojbu jer je ‘to klasik iz 1965.‘

Zeleni vojni tenk snimljen je jučer kako tutnji ulicama Londona - na zaprepaštenje pješaka koji su ga fotografirali

Tenk u Londonu

 Profimedia

Zeleni vojni tenk snimljen je jučer kako tutnji ulicama glavnog grada Velike Britanije - na zaprepaštenje pješaka koji su se zaustavljali kako bi fotografirali. Bez obzira na to, tenk ne mora plaćati famoznu dnevnu ULEZ pristojbu za starija vozila s velikim emisija koja stoji 12,50 funti (14.40 eura) dnevno, jer je proizveden 1965. i stoga se smatra "klasičnim vozilom".

Posadu tenka Abbot činila su dva muškarca sprijeda, dok su dvije žene sjedile iznad kupole noseći sunčane naočale i ležerne majice. Srećom, vozilo je više poštovalo prometne zakone nego većina osvajačkih vojski - zaustavljalo se na semaforima i palilo žmigavce prije skretanja.

image

Tenk u Londonu

Profimedia

London je trenutno lokacija brojnih prosvjeda stanovnika protiv proširenja ULEZ-ovih zona niskih emisija, a jučerašnja vožnja vjerojatno je bio svojevrsni prosvjed nekog od stanovnika.

Isti tenk vozio se West Endom 18. kolovoza i primijećen je na Dean Streetu, Oxford Streetu, St. Jamesu i nekoliko drugih turističkih destinacija.

image

Tenk u Londonu

Profimedia

Srećom, top pričvršćen na grandiozni tenk je deaktiviran. Samohodni tenk Abbot ušao je u službu britanske vojske 1965. prije nego što ga je sredinom 1990-ih zamijenio AS-90. To je borbeno oklopno vozilo i dolazi s topom od 105 mm.

image

Zona niskih emisija, London

ULEZ

Što se tiče prosvjeda, organizirana je demonstracija ispred kuće gradonačelnika Sadiqa Khana u ponedjeljak. Bijesni vozači postavili su šatore i natpise ispred imanja u južnom Londonu – od kojih je jedan dovezao karavan s natpisom "Sack Khan" i "No To Ulez".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 14:30