DAN I NOĆ U FIRMI

Rad i stega: Zahtjevi Elona Muska prisiljavaju zaposlenike Twittera da spavaju u uredu

A sve zbog roka za stvaranjem platnog sustava provjerom računa korisnika prije 7. studenog

Spavanje u uredu

Elon Musk je nedavno dovršio kupnju društvene mreže Twitter i pritom se našao s kratkoročnim dugom od milijardu dolara. To je prisililo izvršnog direktora Tesle da poduzme brze korake kako bi pokušao riješiti dugove i vratiti tvrtku na put profitabilnosti.

Zapravo, zahtjevi Elona Muska toliko su ekstremni da su prisilili zaposlenike Twittera da spavaju u uredu kako bi ih se pridržavali.

Podsjetimo, šef tvrtki SpaceX-a i Tesla već je prvog dana dolaska u tvrtku počeo s otpuštanjem velikog broja visokih dužnosnika i rukovoditelja tvrtke, a zaposlenici koji su ostali, sada su pod velikim su pritiskom ako žele ispuniti Muskove zahtjeve.

Glavni od tih zahtjeva je stvaranje platnog sustava provjerom računa korisnika prije 7. studenog. S rokom od samo tjedan dana, zaposlenici se moraju pridržavati rokova ove prve poduzete mjere ako ne žele dobiti otkaz.

Iz tog razloga mnogi su si odlučili stvoriti život u uredima Twittera, što podrazumijeva, osim rada, spavanje u vrećama za spavanje, kako ne bi gubili vrijeme na odlaske i dolaske s posla. Neki od njih koji su spavali u uredu prošlog vikenda i danas, već su podijelili fotografije putem svojih profila na Twitteru.

Među mnogim mjerama koje je Elon Musk pokrenuo kako bi refinancirao Twitter su one za naplatu tweetova s videozapisima, slanja izravnih poruka ili podizanje cijene"Twitter Bluea" sa sadašnjih 4,95 na 20 dolara. Čini se da je prva usvojena mjera naplaćivanje 8 dolara mjesečno za provjeru računa.

Provjereni računi su oni koji integriraju plavu kvačicu pored imena korisnika, tako da gotovo svi poznati ljudi imaju ovaj znak provjere za sada besplatno.

Međutim, Musk želi naplaćivati 8 dolara mjesečno 400,000 korisnika koji koriste ovu uslugu, što je ekvivalentno oko 38 milijuna dolara godišnje, daleko od kratkoročnog duga od milijardu dolara koja ga je zatekla prilikom preuzimanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 10:42