PREMIJERA

Radical predstavio dorađeni SR1 XXR: Prvo veliko poboljšanje trkaćeg egzote u šest godina

Radical SR1 XXR debitirao s nadograđenim motorom od 199 KS i novom stražnjom ‘perajom‘

Radical SR1 XXR

 Radical Motorsport

Radical Motorsport predstavio je ažurirani SR1 XXR. Stroj se može pohvaliti redizajniranim tijelom i nadograđenim motorom.

Snaga dolazi iz Generation 5 verzije 1,34-litrenog četverocilindričnog motora tvrtke Radical Precision Engineering. Ima 198,8 konjskih snaga i 163.2 Nm okretnog momenta. Motor teži samo 83 kilograma, uključujući usisnu granu, alternator, starter i kućište. Snaga se prenosi putem šesterostupanjskog sekvencijalnog mjenjača.

Radical kaže da novi motor ima prednosti za trkače. Brže se zagrijava, a interval izmjene ulja sada je svakih deset sati, umjesto šest sati prije. Revidirani dizajn pumpe pomaže u podmazivanju.

image

Radical SR1 XXR

Radical Motorsport

Automobil se vozi na Nik-link sustavu ovjesa koji ima prednje i stražnje poluge nejednake duljine. Rubovi za guranje su podesivi, a postoje i izmjenjivi "rol barovi". Revidirano tijelo dobiva peraju koja se proteže iza kokpita do blizu krila. Radical kaže da novi element crpi inspiraciju iz LMP trkaćih automobila izdržljivosti.

Unutra, kupci mogu dobiti jedno ili dva sjedala. Instrumenti uključuju AIM MXS zaslon s indikatorom stupnja prijenosa, svjetlom za promjenu stupnja prijenosa i zapisom podataka. Dostupno je nekoliko opcija. Na primjer, Enhanced Data Pack uključuje GPS, bilježenje utrka, nadzor tlaka kočnica i senzore za upravljanje. Ispušni prigušivač omogućuje korištenje SR1.

image

Radical SR1 XXR

Radical Motorsport

Radical trenutno prima narudžbe za SR1 XXR, ali tvrtka nije objavila cijenu. Proizvodnja počinje u ljeto 2023. Krajem 2022. Radical je predstavio ažurirani SR3 XXR. To je sljedeći korak u odnosu na SR1 XXR u liniji marke. Motor je 1,5-litreni s četiri cilindra koji razvija 232 KS i može raditi na biogorivo.

Radical je također nadogradio SR10 na XXR specifikacije. Dobio je opsežnije stilske izmjene s prednjim otvorima uz stražnju peraju. 2,3-litreni četverocilindrični motor s turbom proizvodi 425 KS.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 01:41