AKTUALNO

Razmišljaju o urbanoj mobilnosti: Seat bi navodno mogao zamijeniti automobile skuterima do 2030.

Prema novom izvješću, Seat bi mogao prestati proizvoditi klasične aute i repozicionirati se kao brend urbane mobilnosti

Seat Minimo

 Seat

Seat pamti i bolje dane u obitelji VW grupe. Ne zarađuje novac, nema električna vozila u svojoj ponudi i ima zbunjujući identitet marke, ali zato Cupra posluje sjajno.

Nadalje, sestrinska marka Škoda napravila je velik posao, a Seatov spomenuti izdanak Cupra radi bolji posao u projiciranju sportskog imidža kojem je Seat prije ciljao, te ga šefovi VW-a očito više vole. Dakle, čemu točno služi Seat i ima li budućnost?

image

Seat Minimo

Seat

VW-ov odbor se natezao s istim pitanjima i sada znamo za jedno rješenje koje se razmatra, a ono je gotovo jednako radikalno kao i potpuno zatvaranje tvrtke, što je VW ranije rekao da neće učiniti.

Prema novom izvješću, Seat bi mogao prestati proizvoditi obične automobile i repozicionirati se kao brend urbane mobilnosti s fokusom na ponudu skutera, mikroautomobila i bicikala mlađim kupcima.

image

Seat Minimo

Seat

Citirajući neimenovane direktore Seata, u izvješću se navodi da je tvrtka unaprijed gledala na ono što bi marka trebala raditi nakon 2035., kada na snagu stupi europska zabrana motora s izgaranjem.

Jedino električno vozilo u Seatovoj ponudi je Mo skuter i čini se da bi tvrtka mogla proširiti tu stranu poslovanja, potencijalno dodajući više električnih vozila na dva kotača, kao i električnih mikroautomobila.

image

Seat Mo

Seat

"Sada analiziramo koju će ulogu Seat igrati u budućnosti, kada unutarnjem izgaranju dođe kraj", rekao je insajder tvrtke za Autocar, sugerirajući da će bilo kakva odluka biti donesena do 2030., pet godina prije zabrane izgaranja. "Seat bi se mogao transformirati u pružatelja rješenja za urbanu mobilnost za mlade ljude, kao sa Seat Mo".

image

Seat Mo

Seat

Seat je pokazao četverocikl na Sajmu automobila u Ženevi 2019. pod nazivom Minimo, koji je izgledao kao sofisticiraniji Renault Twizy, iako su planovi za njegovo puštanje u proizvodnju propali. Ali uspjeh Citroenova Amija mogao bi pomoći u ponovnom pokretanju tih planova dok VW traži novu ulogu za Seat.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 12:09