AKTUALNO

REDIZAJNIRANI BMW X1 dolazi s osvježenim licem i hibridnom tehnologijom!

 
 BMW

Žestoko idu u BMW-u ovaj tjedan. Nakon što je u ponedjeljak predstavljena nova Serija 1 o kojoj detalje pročitajte ovdje, sada je red došao na osvježeni X1. Ulazni BMW-ov SUV u svojoj je drugoj generaciji na tržištu od 2015. godine, a sada je došao red na zatezanje bora ali i dodavanje nove tehnologije. Krenimo od vanjskog dizajna – na prednjem dijelu bubrezi su, baš kao i kod svih drugih novih BMW modela narasli, a tu su i nova LED svjetla, redizajnirani odbojnik s dnevnim LED svjetlima smještenim nešto niže nego prije. Na stražnjem dijelu oblik svjetala ostao je isti, no zato je promijenjen svjetlosni potpis.

Foto: BMW

U BMW-u navode kako su u ponudi i četiri nova dizajna naplataka, kao i nekoliko novih boja karoserije. U unutrašnjosti nema prevelikih promjena, pa će tako oni oštrijeg oka primijetiti novu ručicu automatskog mjenjača, a na središnjem dijelu nalazi se 8,8-inčni ili 10,25 inčni zaslon.

BMW

Možda najveća novost vezana je uz motore. Naime, u ponudi će uz trocilindrične i četverocilindrične benzinske i dizelske motore biti i novi plug-in hibrid službenog naziva X1 Xdrive 25e. Riječ je o kombinaciji TwinPower Turbo motora od 125 KS i električnog motora od 95 KS, a samo na struju bit će moguće voziti više od 50 kilometara. Spomenuta hibridna verziju u proizvodnju će u ožujku iduće godine, dok ostale verzije možemo očekivati ranije. Više detalja bit će poznato nakon salona u Frankfurtu gdje će ovaj model biti predstavljen javnosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. travanj 2024 00:23