NOVITET

Redizajnirani Opel Grandland dobio odvažniji dizajn, digitalni kokpit i napredne tehnologije

‘Po pitanju tehnologije izjednačen je s Insignijom, našim najprestižnijim modelom‘, ističu iz Opela
Opel Grandland Hybrid4 (2021)
 Opel Automobile GmbH

Opel je jučer otkrio novi Grandland, SUV sportskog karaktera s novim intuitivnim kontrolama i inovativnim tehnologijama. Kompaktnim SUV-om Opel se drži svoje strategije elektrifikacije – kupci visoko-učinkovitih hibridnih varijanti mogu birati između električnog pogona na prednje ili sve kotače.

image
Opel Grandland Hybrid4 (2021)
Opel Automobile GmbH

Uz daleko moderniji izgled, crossover dolazi s novom 'Vizor' prednjom rešetkom uz koju su postavljena prilagodljiva IntelliLux LED pikselska svjetla s ukupno 168 LED elemenata, te prednji odbojnik sportskog izgleda koji podsjeća na Mokku. Dizajnom odlikuju tipično jasne linije, značka 'Grandland' i logotip kompanije stoje u sredini poklopca prtljažnika, a odbojnici i bočne stranice sada nose boje karoserije.

image
Opel Grandland Hybrid4 (2021)
Opel Automobile GmbH

U unutrašnjosti je najveći novitet 'Pure Panel', koja uključuje 12-inčnu digitalnu instrument tablu i 10-inčni infotainment sustav. Cilj potpuno digitaliziranog kokpita je intuitivnost i usmjerenost na vozača, čineći mnoštvo tipki suvišnim. Također, Grandland donosi novi dizajn kontrolne ploče, središnje konzole, i minimalistički mjenjač.

image
Opel Grandland Hybrid4 (2021)
Opel Automobile GmbH

Osim toga, crossover može biti opremljen ergonomskim aktivnim sjedalima s grijanjem i ventilacijom, a neke od značajki dodatne opreme uključuju bežični punjač za pametne telefone i sustav 'Multimedia Navi Pro' koji prikazuje informacije o prometu u stvarnom vremenu uz ažuriranja mrežnih karata i predvidivu navigaciju.

image
Opel Grandland Hybrid4 (2021)
Opel Automobile GmbH

Najveći novitet na sigurnosnom dijelu je 'Night Vision', sustav koji infracrvenom kamerom otkriva pješake i životinje u mraku na udaljenosti 100 metara na temelju njihove temperaturne razlike i potom upozorava vozača, što bi se moglo pokazati korisnim prilikom noćne vožnje neosvijetljenim seoskim cestama. Informacije o okolini su projicirane na digitalnu instrument tablu. Standardna oprema uključuje panoramsku kameru od 360 stupnjeva, pomoć pri parkiranju, upozorenje na mrtvi kut, upozorenje na sudar, otkrivanje pospanosti vozača i prepoznavanje prometnih znakova.

image
Opel Grandland (2021)
Opel Automobile GmbH

Opel navodi i poluautonomni 'Highway Integration Assist' koji koristi radarske senzore i kamere kako bi Grandland prilikom vožnje na autocesti ostao centriran u svojoj traci i držao zadanu udaljenost od vozila ispred njega. Sustav 'Stop & Go' će zaustaviti automobil i nastaviti njegovo kretanje sukladno prometu.

image
Opel Grandland (2021)
Opel Automobile GmbH

'Grandland će oduševiti nove kupce svojim referentnim tehnologijama i visokotehnološkim interijerom, a naravno, dostupan je i s moćnim hibridnim pogonom. S novim Grandlandom održavamo naš kurs: jasan i odvažan u dizajnu, vrlo učinkovit i, naravno, električan. Po pitanju tehnologije izjednačen je s Insignijom, našim najprestižnijim modelom', izjavio je Opelov izvršni direktor Michael Lohscheller.

image
Opel Grandland Hybrid4 (2021)
Opel Automobile GmbH

Kompanija za sada ne spominje specifikacije, osim da će 'vrhunska tehnologija i udobnost nadopunjuju snažnim performansama', ali je potvrđeno da će se Grandland nuditi s benzinskim i dizelskim motorima te priključnim hibridnim pogonima. Što se tiče cijena, one će biti dostupne kroz nekoliko tjedana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 15:46