PRETPREMIJERA

Renault predstavio novi Megane E-Tech – električni crossover s dometom od 470 kilometara!

Sudeći prema fotografijama, Megane E-Tech manje je ‘veličanstvena‘ proizvodna verzija prošlogodišnjeg koncepta Megane eVisiona
2022 Renault Megane E-Tech Electric
 Renault

Renault je danas objavio prve fotografije drugog potpuno električnog Renaulta od Zoea, a riječ je o Meganu E-Tech Electric. Sve ovo služi kao svojevrsna pretpremijera uoči svjetske premijere koja će se održati na Salonu automobila u Münchenu u ponedjeljak.

image
2022 Renault Megane E-Tech Electric
Renault

Sudeći prema fotografijama, Megane E-Tech manje je ‘veličanstvena‘ proizvodna verzija prošlogodišnjeg koncepta Megane eVisiona. Sa sličnim dimenzijama kao i novi Nissanov crossover Ariya, dijele istu CMF-EV platformu i električni pogon.

image
2022 Renault Megane E-Tech Electric
Renault

Doznajemo kako će se Megane E-Tech Electric u početku nuditi s baterijskim paketima od 40 kW i 60 kW, koji će ponuditi električni domet od 470 kilometara prema WLTP-u. Zanimljivo je što je to čak 20 kilometara više od onoga što je Renault u početku priopćio. Uz to, iz Renaulta su javili kako će električni motor na prednjoj osovini proizvoditi 215 KS, no ta informacija još nije potvrđena.

image
2022 Renault Megane E-Tech Electric
Renault

Prisjetimo se, Nissan Ariya e-4ORCE s pogonom na sva četiri kotača proizvodi impresivnih 389 KS i 600 Nm okretnog momenta, a s baterijom od 90 kW isporučuje do 580 kilometara dometa. Prema tome, slične brojke mogle bi vrijediti i kod sestrinskog Meganea E-Tech u budućnosti.

image
2022 Renault Megane E-Tech Electric
Renault

Što se tiče unutrašnjosti, fotografije prikazuju veliku tehničku i zaslonsku ploču s instrumentima, očišćenu od većine fizičkih tipki i prekidača. Dva zaslonu su odvojena, od kojih se jedan nalazi ispred vozača, a drugi na središnjoj konzoli, što je uobičajeno za električna vozila. Tu je i četvrtasti upravljač koji se također čini kao novi trend u automobilskoj industriji.

image
2022 Renault Megane E-Tech Electric
Renault

Novi Megane E-Tech proizvodit će se u Renaultovoj tvornici u sjevernoj Francuskoj, a prodaja u Europi bi trebala započeti u prvoj polovici sljedeće godine. Više informacija očekuje nas sutra nakon službene premijere na Salonu automobila u Münchenu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. ožujak 2024 16:19