VIDEO

Replika superautomobila: Ova Honda Civic stvarno se trudi oponašati linije Aventadora SVJ!

Međutim, za razliku od većine ostalih replika, indijska kompanija otišla je korak dalje i prilagodila i unutrašnjost
Replika Lamborghinija Aventadora SVJ
 Dream Customs India

Replike superautomobila nisu neka novost, no uvijek je zanimljivo pogledati koliko je dobro izvedena. Ovu repliku, koja se temelji na Hondi Civic, stvorila je mala indijska kompanija Dream Customs India, nakon samo 25 dana posla. Sa srednje smještenim motorom i kompletnim aerodinamičkim body kitom Honda se stvarno trudi oponašati linije talijanskog superautomobila.

image
Replika Lamborghinija Aventadora SVJ
Dream Customs India

Iako je sam profil dosta dobro izveden, kombinacija kotača i guma ta je koja odmah daje do znanja da je riječ o replici, a dobro bi došli i distanceri kotača. Zanimljive značajke uključuju i dvostruke otvore na dobro izvedenom nosu automobila, te visoko postavljene lažne ispušne cijevi straga. Stražnji kraj ne izgleda previše autentično, najviše zbog LED dioda smještenih po cijelom odbojniku.

image
Replika Lamborghinija Aventadora SVJ
Dream Customs India

Međutim, za razliku od većine ostalih replika, indijska kompanija otišla je korak dalje i prilagodila i unutrašnjost, koja sadrži zaslon osjetljiv na dodir na nagnutoj središnjoj konzoli, upravljač s 'bikom' na sredini te potpuno redizajniranu ploču. Jedini dio koji u kabini nagovještava da nešto nije u redu je instrument tabla s klasičnim Civicovim kazaljkama.

image
Replika Lamborghinija Aventadora SVJ
Dream Customs India

Ispod prilagođene karoserije ostao je originalni pogonski sklop osme generacije Honde Civic (2005.-2012.), što znači da je vjerojatno riječ o 1,8-litrenom atmosfercu povezanim na CVT mjenjač koji snagu šalje na prednju osovinu. Prilikom vožnje i najvećem neznalcu bit će jasno da ovo nije Aventador SVJ, jer Hondin VTEC nije baš mjerljiv s vrištavim 6,5-litrenim V12 koji proizvodi 770 KS (566 kW).

image
Replika Lamborghinija Aventadora SVJ
Dream Customs India

Bilo kako bilo, Dream Customs India već je izradila nekoliko replika, a posljednja narančasta replika Aventadora utemeljena je na Hondi Accord. Prema onome što možemo vidjeti, svakom od njih postaju sve bolji, stoga bismo možda mogli očekivati i više u budućnosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 17:19