AUKCIJA

Rijetka Honda NSX-R ide na oglasnik! Početna cijena je 2,6 milijuna kuna!

Primjerak se temelji na redizajniranom NSX-u nakon 2002. godine, koji su čak rjeđi od originalnih NSX-R-ova
Honda NSX-R
 TorqueGT

Kad prvo čujete riječ 'Type-R' u rečenici, vjerojatno je prvo što vam padne na pamet Civic, ili možda fantastični coupe Integra. Međutim, netko će pomisliti na nešto sasvim ozbiljnije – početkom devedesetih, Honda je odlučila značku staviti i na svoj legendarni NSX.

image
Honda NSX-R
TorqueGT

Danas se ti primjerci prodaju po nebeskim cijenama. Britanski specijalist za japanske automobile Torque GT, a nedavno je naišao na informaciju da se druga generacija NSX-R-a sprema za aukciju. Početna cijena iznosit će 408.000 američkih dolara ili 2,6 milijuna kuna.

image
Honda NSX-R
TorqueGT

Riječ je o tri puta većoj cifri od one koju biste morali izdvojiti za standardni NSX bez slova 'R' u svom imenu, a pretpostavlja se da bi ovaj primjerak mogao ostvariti i više od pola milijuna američkih dolara, 'ako bude dovoljno interesa'.

image
Honda NSX-R
TorqueGT

Primjerak se temelji na redizajniranom NSX-u nakon 2002. godine, koji su čak manje brojni od originalnih NSX-R-ova. Naime, Honda je proizvela manje od 500 NSX-R-ova prve generacije, ali samo 140 druge. Ovaj primjerak na satu ima 50.920 kilometara, što je mnogo više od primjerka sa samo petstotinjak kilometara koji je 2019. ostvario cijenu od 445.377 američkih dolara (2,8 milijuna kuna).

image
Honda NSX-R
TorqueGT

Kad se usporedi sa standardnim NSX-om, R je lakši za oko 100 kilograma zahvaljujući upotrebi dijelova karoserije od karbonskih vlakana i uklanjanju nepotrebnim ukrasa i opreme, uključujući servo upravljač. Ispod poklopca smješten je 3,2-litreni V6 koji proizvodi oko 300 KS (u teoriji, kako bi udovoljio dogovoru između japanskih proizvođača). Snaga se šalje na stražnje kotače putem šeststupanjskog manualca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. ožujak 2024 06:40