ČISTA AUTO EGZOTIKA

Rjeđi od Kerumovog: U nizozemskom auto-salonu prodaje se ručno izrađen Gadafijev Maybach Coupe

S obzirom na to da je Gadafi ubijen 2011., automobil mu nikad nije dostavljen. Do sada je prešao tek 2300 km
Gadafijev Maybach Coupe na prodaju
 Auto Leitner, Profimedia

Već smo nekoliko puta predstavljali automobile iz ponude nizozemskog trgovca polovnim luksuznim i sportskim automobilima Auto Leitnera, a sada je u ponudu ponovo stiglo nešto doista vrijedno pažnje: jedan od najrjeđih automobila na svijetu, Maybach 57 S Coupe, i to izrađen po narudžbi ubijenoga libijskog čelnika, pukovnika Moamera Gadafija.

image
Gadafijev Maybach
Auto Leitner Facebook

Isprva se planirala izrada 200 ovakvih automobila, no na kraju je napravljeno samo osam primjeraka od kojih je onaj pod brojem 004 kupio Gadafi. Automobil nije izrađen u Daimlerovim pogonima već ručno u njemačkoj karosernici "Karosserie Manufaktur Weinsberg" 2010. godine koja je dio Xenatec Grupe što mu i daje na posebnosti.

image
Gadafijev Maybach
Auto Leitner Facebook


Automobil, koji je dovršen tek nakon Gadafijeve smrti, na prodaju je ponudila auto-kuća Leitner, specijalizirana za egzotična vozila. S obzirom na to da je Gadafi ubijen 2011., automobil mu nikad nije dostavljen. Luksuzno vozilo prešlo je tek 2300 km i, kako ističu u nizozemskom salonu Auto Leitner, riječ je o primjerku s najmanjom kilometražom na svijetu.

image
Gadafijev Maybach
Auto Leitner Facebook


Automobil je u gotovo savršenom stanju. Pokreće ga 6-litarski AMG V12 Turbo motor od 615 konjskih snaga, ima automatski mjenjač s pet brzina te ubrzava od 0 do 100 km/h za 5 sekundi. Automobil je svojedobno kupljen za 675.000 eura, a sada se nudi po cijeni od 961.950 eura.

image
Gadafijev Maybach
Auto Leitner Facebook


Lakiran je u bež boju i ima bogatu unutarnju opremu. Putnicima na stražnjim sjedalima na raspolaganju su hladnjak i telefon, a u prednja i stražnja sjedala ugrađena je funkcija masaže. Tijekom vožnje mogu uživati u vrhunskome Bose ozvučenju. Podsjetimo Leitner je nedavno bio ponudio još jedan Maybach coupe, o čemu možete čitati OVDJE.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. kolovoz 2022 03:56