POGLEDAJTE VIDEO

Rugao se napuštenoj Tesli da je ostala bez struje u Ukrajini, ali istina je potpuno drugačija

Korisnik Twittera uz fotografije je napisao: "U svakoj situaciji možete naći malo benzina, ali kad nestane struje, onda je to to..."

Napuštena Tesla Model 3, Ukrajina

 Twitter Screenshot

Korisnik Twittera podijelio je videozapis napuštene Tesle Model 3 u Mariupolju, gradu kojeg su ruske snage gotovo u potpunosti uništile i ostavile bez struje. Uz fotografije je napisao: "u svakoj situaciji možete naći malo benzina, ali kad nestane struje, onda je to to...".

Iako je električni automobil stvarno "nasukan" i napušten usred razrušenog grada, bio je to loš zaključak. Kako piše Autoevolution, Tesla nije napuštena zbog nestanka struje, nego zato jer joj je pukla stražnja guma. Kotači sugeriraju da se radi o Modelu 3 Performance, s gumama koje su na glasu da ih je teško zamijeniti čak i kada grad u kojem se nalazite nije pod invazijom.

image

Napuštena Tesla Model 3, Ukrajina

Twitter Screenshot

Drugi loš zaključaj je da "uvijek možete pronaći benzin". Pumpe za goriva rade na struju, što znači da će se zbog nestašice biti neupotrebljive. Ako distribucija goriva prestane, sve što imate je ono što je dostupno. Budući da svi trebaju benzin ili dizel, zalihe će ubrzo nestati.

image

Napuštena Tesla Model 3, Ukrajina

Twitter Screenshot

Posljednja pogreška koju je korisnik Twittera učinio je pretpostavka da "kad nema struje, onda je to to...". Postoji više načina za generiranje električne energije. S druge strane, nismo čuli da je netko kod kuće uspio napraviti benzin. Električna vozila vrlo su učinkoviti strojevi, što znači da im je potrebno manje energije za kretanje od automobila s unutarnjim izgaranjem. Primjer za to također dolazi iz Ukrajine, gdje poručnica Tetiana Chornovol koristi svoj crveni Chevrolet Volt kao "ekološki čist stroj za ubijanje".

image

Napuštena Tesla Model 3, Ukrajina

Twitter Screenshot

Prema New York Timesu, ona " zapovijeda s dva tima od 12 ljudi, koji ispaljuju ukrajinske projektile na tronošcima, koje prevoze na položaje za zasjedu u svojim osobnim automobilima”. Crveni Volt je jedan od njih. Prvi masovno proizveden plug-in hibrid na svijetu pomaže joj da se tiho kreće na mjesta gdje može pogoditi ruske osvajače projektilima Stugna-P.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 00:22