Stigla i policija

Salon rabljenih auta prodao ukradeni Maserati za 63.000 eura: Kupac želi javnu ispriku i milijun dolara

Iako je crossover prodan kupcu kao Levante iz 2021., servisni tehničar je na njemu pronašao stare dijelove

Maserati Levante, ilustracija

 Maserati

Salon rabljenih automobila Carvana nastavlja davati salonima loš glas, a ovaj put su navodno uhvaćeni kako prodaju ukradeni Maserati.

Prema ABC 11, Jason Scott kupio je Maserati Levante od Carvane za rođendan svoje žene. Platio ga je više od 68.000 dolara (63.000 eura), a sve se to odvilo u studenom i sve je bilo u redu dok ga u veljači nije odveo na servis u Maseratijev salon.

Tu su nastali problemi jer je trgovac otkrio da je vozilo ukradeno.

image

Maserati Levante

Maserati

Iako je crossover prodan Scottu kao Levante iz 2021., servisni tehničar je na njemu navodno pronašao stare dijelove. To je potaknulo trgovca da provjeri sekundarni i pravi broj šasije, što je otkrilo da se radi o ukradenom Levanteu iz 2017.

Pozvana je policija koja je imala mnogo pitanja za Scotta. Međutim, nakon što su joj predočeni dokazi koji pokazuju da je kupio crossover od Carvane, policija ga je pustila.

image

Maserati Levante

Maserati

Međutim, budući da je Levante ukraden, policija ga je zaplijenila. Scott je tada došao do Carvane i navodno mu je rečeno: "Ne možemo zamijeniti vozilo natrag dok ne vratite vozilo." Naravno, to je bilo nemoguće jer je vozilo oduzela policija.

Scott se nastavio javljati, ali tvrtka je navodno prestala odgovarati nakon što joj je pokazano policijsko izvješće.

image

Maserati Levante

Maserati

Scott je na kraju angažirao odvjetnika i traži "milijun dolara kao kompenzaciju za gubitke, i financijske i reputacijske, te javnu ispriku."

To je vjerojatno pusta želja, ali Carvana je navodno poslala pismo u kojem se ispričava za incident i kaže da ni oni nisu znali da je ukraden. U pismu se također navodi da je Scottu ponuđen puni povrat novca kao i 1000 dolara kao "gestu dobre volje".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. prosinac 2023 00:05