EKOLOŠKA ODRŽIVOST

Samo prava koža zanima kupce: Rolls-Royce ponudio vegansku eko-kožu, nikad nitko nije naručio

I drugi luksuzni brendovi poput Bentleya najavili su kako su spremni potaknuti svoje kupce nudeći opcije prilagođene veganima

Rolls-Royce Ghost Black Badge

 Rolls-Royce

Kako se automobilska industrija pomiče prema električnim vozilima, i proizvođači automobila počinju gledati na svijet na nove načine, tražeći održive proizvodne prakse. Neki u potpunosti eliminiraju kožu kao opciju iz svojih vozila, dok drugi koriste reciklirane materijale. Volvo i Mini već su najavili kako više neće koristiti kožu, ali ne odriče je se svaka marka.

image

Rolls-Royce Ghost Black Badge

Rolls-Royce

Iako ni jedan kupac još nije od Rolls-Roycea tražio da mu isporuči 'auto po mjeri' s eko-kožom u unutrašnjosti, marka im je spremna udovoljiti takav zahtjev, izjavio je izvršni direktor Rollsa Torsten Müller-Ötvös. On dodaje kako je 'održivost vrlo važna za Rolls-Royce, iako ne bi trebala kompromitirati luksuz. Koža je s razlogom tražena, a Rolls je samo koristi'. Treba napomenuti kako veganska koža nije jedini plan proizvođača. Rolls je najavio prvi električni model 2023. godine, a cijeli asortiman trebao bi biti električan od 2030.

image

Rolls-Royce Ghost Black Badge

Rolls-Royce

S usklađivanjem održivog materijala s izgledom ne muči se samo Rolls-Royce – svi proizvođači automobila imaju tu zadaću. Mini, koji spada pod okrilje BMW Grupe uz Rolls i BMW, također se vjerojatno kreće prema ponudi veganske kože, kakvu Tesla već ima u svojim vozilima. Volvo ide u drugom smjeru, nudeći materijal pod nazivom Nordico koji je napravljen od recikliranih izvora.

image

Rolls-Royce Ghost Black Badge

Rolls-Royce

Rolls je učinio svoje, a sada je na kupcima da naprave promjenu. I drugi luksuzni brendovi poput Bentleya najavili su kako su spremni potaknuti svoje kupce nudeći opcije prilagođene veganima. Kako svijet polako usvaja električna vozila čiji je glavni fokus na održivosti, možemo očekivati istu stvar i u kabinama. Novi materijali će se vjerojatno početi pojavljivati zajedno s njima, dok veliki i mali proizvođači otkrivaju nove načine izrade automobila na održiv, ekološki prihvatljiviji način.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 20:07