AKTUALNO

Samo struja: Iduća generacija Škode Fabije bit će potpuno električni model

‘Fabiju s njenom dobrom cjenovnu pozicijom naslijedit će baterijski električni model i mi radimo na tome‘

2021. Škoda Fabia

 Škoda

Nakon prestanka proizvodnje Citygo modela prije otprilike dvije godine, Fabia je trenutno najmanji Škodin model na europskom tržištu. To je praktično vozilo s pametnim unutarnjim rješenjima, a ujedno i jedan od ajprodavanijijih modela u svom segmentu. No čini da se je njena budućnost postala neizvjesna.

image

2021. Škoda Fabia

Škoda

Šef češke tvrtke Klaus Zellmer nedavno je razgovarao s predstavnicima medija tijekom premijere koncepta Vision 7S. Zellmer je za Autocar potvrdio da je potpuno električni nasljednik Fabije već u razvoju, iako se čini da neće biti spreman za lansiranje na tržište prije posljednjeg kvartala ovog desetljeća.

image

2021. Škoda Fabia

Škoda

"Fabiu s njezinom cjenovnom pozicijom naslijedit će baterijsko model i mi radimo na tome", rekao je Zellmer.

“Najveći izazov u ovom trenutku je trošak električnih vozila na baterije, posebno kada se proizvodi automobil veličine Fabije. Morat ćemo ostati malo strpljivi".

image

2021. Škoda Fabia

Škoda

Novi potpuno električni model će se temeljiti na početnoj verziji Volkswagenove MEB arhitekture. To će postati jedno od posljednjih električnih vozila iz VAG-a koje će se oslanjati na tu platformu prije nego što se konglomerat preseli na novu SSP platformu.

image

2021. Škoda Fabia

Škoda

Što se tiče dizajna, Fabijin nasljednik će navodno imati Škodin novi dizajnerski jezik koji je predstavljen konceptom Vision 7S.

To vjerojatno znači da bi novi model mogao malo više izgledati kao mali crossover, a ne kao klasični hatchback kao što je današnja Fabia.

image

2021. Škoda Fabia

Škoda

Za sada nije poznato hoće li ovo novo EV nositi ime Fabia. Škoda želi prijeći na potpuno električnu liniju modela do kraja desetljeća i možda će odlučiti nekim od svojih modela s nultom emisijom dati nova imena koja nisu povijesno povezana s markom kao što je Fabia.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. svibanj 2024 18:59