PREVISOKA CIJENA

Šef Dacije otkrio bolnu istinu: ‘Doseg od 500 km i punjenje za pola sata? Evo koliko košta takav auto...‘

‘Ostat ćemo vjerni benzinu i dizelu koliko god to bude moguće. Točnije, do potpune zabrane...‘
 Dacia

Potpuna zabrana prodaje novih benzinaca i dizelaša u Europskoj uniji od 2035. godine uzburkala je duhove u autoindustriji i natjerala proizvođače na masovni prelazak na struju.

Denis Le Vot, prvi čovjek Dacije, u razgovoru za medije objasnio je što ljudi mogu očekivati od rumunjske marke u bližoj budućnosti.

‘Mi se odlično razvijamo, lani smo prodali 600.000 vozila što je povećanje od sedam posto. Što se tiče pogona, ostat ćemo vjerni benzinu i dizelu koliko god to bude moguće. Točnije, do potpune zabrane‘ - kaže Le Vot.

image

Dacia Spring Electric (ilustracija)

Darko Tomaš/CROPIX

Šef Dacije također je precizirao da bi sljedeća generacija Dustera mogla biti hibrid, baš kao i Jogger, ali da za sada neće biti čisto električnog SUV-a.

‘Cijela autoindustrija trenutno teži standardu koji omogućuje doseg na struju od 500 kilometara i vrijeme punjenja kraće od 30 minuta u kompaktnoj klasi.

Znate li koliko to košta?

To znači cijenu automobila od 40.000 eura i više! Mi u Daciji to ne možemo. Naši kupci često niti ne mogu platiti takve iznose‘

image

Dacia Spring Electric (ilustracija)

Darko Tomaš/CROPIX

‘Zato ćemo vjerojatno biti zadovoljni s manjom snagom punjenja i manjim dometom. Mi ne želimo najbolji električni automobil, nego najjeftiniji‘ - zaključuje Le Vot.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 04:39