AKTUALNO

Šefica mu rekla da je ‘pola muškarac‘ jer vozi automatik: Odmah je tužio zbog diskriminacije!

Michael Fuller je naveo da mu je njegova šefica, na poslu Hazel Roberts, rekla da "nije pravi muškarac" jer vozi automatik

Automatik Audi

 Audi

Michael Fuller, radnik u domu za stare i nemoćne, rekao je da je bio maltretiran i diskriminiran jer je bio muškarac u pretežno ženskom radnom okružju.

Naveo je da mu je njegova šefica Hazel Roberts, rekla da "nije muškarac" jer vozi automatik umjesto manualca i nazvala ga homoseksualcem jer koristi previše sredstva poslije brijanja.

Unatoč tome što je heteroseksualan, gospodin Fuller je također tvrdio da je žrtva diskriminacije zbog seksualne orijentacije, zbog toga jer ga je šefica nazivala "gayem".

No, sud za zapošljavanje odbacio je sve njegove tvrdnje, presudivši da se one ili nisu dogodile ili nisu bile dovoljno ozbiljne da se klasificiraju kao diskriminacija.

image

Radnik u domu za starije i nemoćne

Web Screenshot

Sud je komentare njegove šefice nazvao 'šalom o automatskim automobilima" koji "nisu narušili njegovo dostojanstvo",pise Daily Mail.

Tribunal, održan u Readingu u Berkshireu, saslušao je gospodina Fullera kako je od kolovoza 2016. radio za pružatelje skrbi ACASA kao vođa tima na podržanom stambenom mjestu za starije odrasle osobe pod nazivom Place Court u Aldershotu, u Hamphshireu.

Njegova šefica, gospođa Roberts, negirala je da je dala ove komentare. G. Fuller je tvrdio da ga je gospođa Roberts također nazvala "gayem" jer koristi previše parfema. Sud je čuo da je u uredu držao sprejeve koje je koristio nakon pauze za cigaretu i prihvatio je žalbu gospođe Roberts.

Sudac za zapošljavanje Emma Hawksworth rekla je: "Utvrdili smo da je to bila ekstrapolacija gospodina Fullera na temelju komentara gospođe Roberts o mirisu.

Nije rekao da ga je gospođa Roberts nazvala gayom u njegovoj formalnoj ili neformalnoj pritužbi. Prvi je put to iznio na svom žalbenom sastanku u listopadu 2019.". Kada su ga na tom sastanku upitali "Je li gospođa Roberts rekla da ste gay?", odgovorio je: "Ona je to insinuirala".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. ožujak 2023 19:03