SVJETSKA PREMIJERA

Škoda predstavila novi gradski SUV s cijenom od 25.000 eura

Potpuno električni model Epiq u prodajne salone stiže već iduće godine

Škoda Epiq

 Škoda

Škoda je upravo predstavila novi, potpuno električni model Epiq. Riječ je o malom gradskom SUV modelu koji na tržište stiže iduće godine s najavljenom cijenom od 25.000 eura.

Treba naglasiti da je ovo konceptna izvedba, no sudeći prema dizajnu, finalna, serijska varijanta trebala bi zadržati veći dio vizualnih rješenja.

image

Škoda Epiq

Škoda

Češki SUV dugačak je 4,1 metar, a u kabini nudi dovoljno mjesta za pet osoba i kapacitet prtljažnika do 490 litara.

Škoda nije objavila tehničke specifikacije osim dometa koji iznosi 400 kilometara.

Proizvodnja Škode Epiq odvijat će se u tvornici Volkswagen grupe u Pamploni u Španjolskoj, a s istih traka stizati će Volkswagen ID.2 i Cupra Raval.

image

Škoda Epiq

Škoda

Sva tri modela vozit će se na novoj verziji MEB arhitekture i očekuje se da će dijeliti isti pogonski sklop i opcije baterije.

image

Škoda Epiq

Škoda

Izvršni direktor Škode, Klaus Zellmer, priznao je da globalna stopa prodaje električnih automobila usporava, ali inzistira na tome da je budućnost češke marke ‘sve više električna‘.

U idućim godinama, Škoda će uložiti 5,6 milijardi eura u električnu mobilnost, a rezultat tog ulaganja bit će čak šest električnih modela do kraja 2026. godine.

image

Škoda Epiq

Škoda

Međutim, Škoda će nastaviti s razvojem i drugih pogonskih sklopova, uključujući "visoko učinkovite motore s unutarnjim izgaranjem, blage hibride i plug-in hibride.

image

Škoda Epiq

Škoda

U istom kontekstu, izvršni direktor Škode rekao je da će nastaviti nuditi modele s motorima s unutarnjim izgaranjem sve dok ih njihovi kupci preferiraju, a pravni okvir dopušta njihovu prodaju na tržištima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. ožujak 2024 00:17