EV KONCEPT

Smart objavio prve skice električnog crossover koncepta koji će biti predstavljen u Münchenu!

Jasno je koliko će crossover biti radikalni odmak od trenutnog Smartovog asortimana
2023 Smart EV Crossover koncept
 Smart

Smart nije bio toliko ‘pametan‘ kad je u SAD-u predstavila nekoliko novih gradskih automobila, ne prepoznavši činjenicu da sve više potrošača želi crossovere. Međutim, izgleda kako je i Smart napokon ‘pokleknuo‘ automobilskom trendu – kompanija navodi kako će na Salonu automobila u Münchenu predstaviti svoj koncept električnog crossovera.

image
2023 Smart EV Crossover koncept
Smart

Jučer smo dobili i prvi uvid u što možemo očekivati skicama planiranog EV koncepta, koje pružaju uvid u budući smjer kompanije u pogledu dizajna. Skice nisu baš otkrivajuće, ali vidljiva je pojednostavljena karoserija s ‘mekanim‘ oblinama. Također možemo vidjeti ‘plutajući‘ stakleni krov s kontrastnim brončanim naglascima.

image
2023 Smart EV Crossover koncept
Smart

Zapravo su prethodne objave otkrile više, to jest da će koncept imati aerodinamičnu prednju masku s vitkim prednjim svjetlima povezana tankom LED trakom. Za očekivati su i digitalna bočna zrcala, izraženi lukovi kotača te sportska unutrašnjost.

image
2023 Smart EV Crossover koncept
Smart

Jasno je koliko će crossover biti radikalni odmak od trenutnog Smartovog asortimana. Styling guru Gorden Wagener ranije je rekao da je kompanija ‘iskoristila priliku da ponovno izmisli brend‘, te da je novi jezik dizajna ‘kul, slatki i zaigrani‘.

image
2023 Smart EV Crossover koncept
Smart

Crossover koncept još uvijek ostaje tehnički koncept, no pregled proizvodnog modela očekuje se 2023. godine. Ranija izvješća sugeriraju da će preuzeti Geelyjevu arhitekturu održivog iskustva (SEA), koja je vrlo fleksibilna i predviđena da podrži različite modele, uključujući i Volvov početni crossover.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 23:55