GREŠKA SUSTAVA

Šok za vozača: 20 minuta punjenja na Tesla Superchargeru naplatili mu 4 milijuna kuna

Tesla svojim kupcima godinama nije ništa naplaćivala struju i to je bio dio iskustva vlasnika uključen u cijenu njihovih vozila

Punjenje Tesle

 Tesla

Vlasnik Tesle u Kini zaustavio se na Superchargeru kako bi napunio svoj automobil, no nakon punjenja doživio je šok kad je vidio račun od 3.8 milijuna juana (4 milijuna kuna). Američki proizvođač električnih automobila kaže kako je, očito, riječ o grešci.

image

Punjenje Tesle

Tesla

Tesla svojim kupcima godinama nikada nije ništa naplaćivala na Supercharger stanicama, i to je bio dio iskustva vlasnika uključen u cijenu njihovih vozila. Međutim, to se promijenilo tijekom posljednjih nekoliko godina kada je Tesla prešla na model plaćanja kako bi ubrzala implementaciju Supercharger stanica diljem svijeta.

Proizvođač EV-ova trebao je izgraditi sustav plaćanja koji ne utječe na besprijekorno iskustvo korištenja Supercharger stanica. To je uglavnom uspjelo, ali povremeno smo čuli za neke probleme. Ipak, ni jedan od njih nije bio ovih razmjera.

image

Tesla Model 3

Tesla

Vozač je izvijestio o incidentu: "Odveo sam svoju Teslu Model 3 na Supercharger stanicu 27. veljače, i nakon kratke sesije od 20-ak minuta, dobio sam obavijest o plaćanju naknade za punjenje u iznosu od 3.846.306 juana". Odmah nakon toga čovjek je nazvao Teslin korisnički servis, a korisnička služba mu je rekla da je došlo do pogreške u pozadinskom sustavu nekih vozila i da je tehničari popravljaju.

Nije jasno u čemu je bila greška, ali bila je prilično čudna jer je uključivala nekoliko aspekata aplikacije Supercharger. Nakon 20-ak minuta punjenja, Supercharger je blokirao Model 3, ali budući da je još uvijek bio priklkučen, počeo je naplaćivati neradne aktivacije iznimnom brzinom.

image

Tesla Model 3

Tesla

Do takvih naknada dolazi kada ljudi ostaju parkirani na stanici Superchargera bez da se pune. One su tu da potaknu ljude da brzo uklone svoje automobile nakon što završe s punjenjem. Ali u ovom slučaju, došlo je do greške.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 22:14