U IŠČEKIVANJU

Stiže ove godine: Ovo su skice iduće generacije pick-upa Volkswagena Amaroka

Uz nove skice, najava obećava mnoštvo tehnologije za pomoć vozaču za koju VW kaže da je nova u segmentu kamioneta srednje veličine

2023. Volkswagen Amarok (skica)

 Volkswagen Commercial Vehicles

Prve skice sljedeće generacije Volkswagena Amaroka mogli smo vidjeti još u siječnju, a sada je Volkswagen objavio još nekoliko koje prikazuju kamionet sa strane i straga. Ovo još uvijek nije konačan oblik dugo iščekivanog kamioneta, no VW ih naziva skicama 'blizu proizvodnje'.

image

2023. Volkswagen Amarok (skica)

Volkswagen Commercial Vehicles

Sigurno je pretpostaviti da pretjerani lukovi blatobrana neće biti ni približno tako agresivni kao što vidimo ovdje, a tanke gume niskog profila zasigurno nisu prikladne za off-road teren i DNK Ford Rangera. Ipak, skice nude opću ideju o tome što možete očekivati.

image

2023. Volkswagen Amarok (skica)

Volkswagen Commercial Vehicles

'Naglašavamo različite, izražajne prednje dizajne našeg pickupa s karizmatičnim potpisom Amaroka koji se također nalazi s vrlo velikim slovima na stražnjem prtljažniku, i kojeg Amarok nosi ponosno', rekao je Albert-Johann Kirzinger, voditelj dizajna vozila u Volkswagen Commercialu. 'Styling bar kao vizualni nastavak dvostruke kabine u prtljažniku još jednom Amarokovoj karoseriji daje dinamičnost i snažne proporcije'.

image

2023. Volkswagen Amarok (skica)

Volkswagen Commercial Vehicles

Već znamo da će novi kamionet biti nešto veći od odlaznog modela. Također će koristiti V6 TDI motor, a s Fordovom T6 platformom ispod, mogao dobiti i turbopunjeni četverocilindrični motor. Uz nove skice, najava obećava mnoštvo tehnologije za pomoć vozaču za koju VW kaže da je nova u segmentu kamioneta srednje veličine, iako su detalji o tim značajkama prepušteni mašti. Također nam je rečeno da novi Amarok neće biti veći samo u smislu veličine – tu je i veći razmak od tla u odnosu na prethodnu generaciju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 21:39