AKTUALNO

Svi žele karavana: BMW povećao proizvodnju M3 Touringa kako bi održao korak s potražnjom

Popularnost BMW-a M3 Touring mogla bi potaknuti proizvođača automobila da lansira snažniju CS varijantu

2023. BMW M3 Touring

 BMW

Od trenutka kada je BMW počeo najavljivati M3 Touring, slutili smo da će biti vrlo popularan i pokazalo se da je upravo tako. Zapravo, šef BMW-a M Frank van Meel potvrdio je da je tvrtka bila prisiljena povećati proizvodnju kako bi zadržala korak s potražnjom za rivalom Audijem RS4 Avantom i Mercedes-AMG C 63 Estateom.

image

2023. BMW M3 Touring

BMW

Šefa BMW-a M nedavno je intervjuirao Bimmer Today i dok je razgovarao s publikacijom, otkrio je da je proizvođač automobila bio iznenađen velikom potražnjom za M3 Touring nakon njegovog predstavljanja na prošlogodišnjem Goodwood Festivalu brzine. Ova velika potražnja potaknula je BMW da poveća kapacitete u svojoj tvornici u Münchenu.

Izvješće s početka ove godine tvrdilo je da je, s obzirom na to koliko je bila velika potražnja za M3 Touringom, BMW M također razmatrao lakšu i snažniju CS verziju automobila. Iako nije poznato koje bi se točno promjene mogle napraviti na ovom automobilu, razumno je pretpostaviti da bi imao koristi od niza novih dijelova za poboljšanje aerodinamike i da bi mogao koristiti neke dijelove iz kataloga M Performance dijelova.

image

2023. BMW M3 Touring

BMW

Promjene bi također bile napravljene na 3,0-litrenom twin-turbo rednom "šestaku", što bi ga vjerojatno uskladilo s M3 CS limuzinom koja isporučuje preko 550 KS i 650 Nm okretnog momenta.

Dok je ideja o M3 CS Touringu primamljiva, BMW Blog kaže da još nije dobio zeleno svjetlo za proizvodnju i da njegova budućnost ovisi o tome hoće li BMW pronaći potrebne kapacitete u svojoj tvornici u Münchenu da to ostvari.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 12:46