NIŽU SE KRITIKE

Talijanski ministar prometa kritizira EU: ‘Zabrana benzinaca i dizelaša nema nikakvog smisla‘

‘Razgovarao sam s povjerenikom EU i svojim francuskim i njemačkim kolegama o reviziji zabrane benzinskih i dizelskih automobila‘

Matteo Salvini

 AFP

Talijanski ministar prometa Matteo Salvini kritizirao je planiranu zabranu Europske unije za nove automobile s motorima s unutarnjim izgaranjem od 2035. godine. Nakon teških riječi prvog čovjeka BMW-a, ali i upozorenja europskog povjerenika za unutarnja tržišta Thierry Bretona, kritičan stav prema odluci Europske unije potvrdio je i Salvini.

‘Razgovarao sam s povjerenikom Europske unije i svojim francuskim i njemačkim kolegama o reviziji zabrane benzinskih i dizelskih automobila od 2035. godine‘.

Moj zaključak je jednostavan: ‘Odluka o zabrani motora s unutarnjim izgaranjem nema nikakvog ekonomskog, ekološkog, ali niti društvenog smisla‘!

image

Emisije CO2

Profimedia

Uvertira u njegove izjave dogodila se prošlog tjedna kada je Švicarska najavila da bi uredbom o ograničenjima i zabranama uporabe električne energije mogla postati prva zemlja koja će usvojiti zabranu vožnje električnih automobila u kriznim slučajevima kako bi osigurala energetsku sigurnost.

Konkretno, u nacrtu se navodi: ‘Privatna uporaba električnih automobila dopuštena je samo za apsolutno nužna putovanja (npr. profesionalna praksa, kupovina, posjeti liječniku, prisustvovanje vjerskim događajima, prisustvovanje sudskim pregledima).‘

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 15:50