LUDA PRIČA

Tko je nasljednik De Loreana? Samoproglašeni sin poručio: ‘Talibani žele proizvoditi moj auto‘

Priča o kultnoj filmskoj ikoni na četiri kotača dobila je neočekivani nastavak
 Cornwall Live

John De Lorean prošao je put od mehaničara i poduzetnika do ikone automobilističkog svijeta. No, ispod haube leže tama i prevara! Ovako glasi Netflixova najava novog dokumentarnog filma o kontroverznom izumitelju, osuđenom, kasnije i oslobođenom dileru kokaina te tvorcu kultne filmske ikone na četiri kotača.

Priča o legendarnom automobilu iz filma 'Povratak u budućnost', čiji smo primjerak pronašli i u Hrvatskoj, upravo je dobila neočekivani nastavak, i to u stilu bizarnih zapleta u meksičkim sapunicama.

Kako prenose britanski mediji, navodni sin Johna De Loreana, blizu je sklapanja posla o masovnoj proizvodnji De Loreana!

Kupci? Talibani.

Ne, nije prvoaprilska šala.

image
Cornwall Live

Ty de Lorean, navodni sin legendarnog dizajnera automobila Johna DeLoreana, primio je mail od talibana u kojem oni navode da žele otkupiti prava i započeti masovnu proizvodnju njegovog automobila. Iako mu je britanska Vlada rekla da je nezakonito sklapati poslove s talibanima, Ty ne odustaje: 'Otvoren sam za posao, smatram da bi moj automobil mogli iskoristiti kao dio mirovnih pregovora. On bi mogao napraviti promjenu'.

image
Cornwall Live

Komunikaciju je navodno započeo politički vođa talibana Hibatullah Akhundzada, a priču je sada preuzeo ministar prometa.

'Nadam se da ću ostvariti svoju ambiciju o masovnoj proizvodnji De Loreana, šteta što su talibani tako kontroverzni pa cijela priča zapinje. Rekli su mi da bi moj automobil koristili državni dužnosnici, a kasnije i svi ostali' - zaključio je De Lorean.

A sada povratak u stvarnost.

Ty De Lorean, čija je majka navodno imala kratku avanturu sa Johnom De Loreanom, trenutno vodi pravnu bitku sa samom tvrtkom De Lorean Motor Company koja ga tereti da svoje 'divlje' automobile prodaje kao legitimne De Loreane.

Ty naime, dvije godine pretvara automobile marke Reliant Robin u DMC-21, koristeći originalne planove DeLoreana iz 1981. godine.

Na njegovoj web stranici automobili se nude za 20.000 funti, a u opisu stoji da je DMC-21 novi električni vremeplov spreman za povratak u budućnost. Dostupne su električne i hibridne opcije, a najveća brzina iznosi 160 km/h. Postotak od zarade donirati će zakladi Michael J. Fox Parkinson Foundation, koju je osnovao legendarni glumac koji pati od Parkinsonove bolesti.

image
Cornwall Live

Ty tvrdi da ga je komanija DeLorean tužila zbog korištenja prava na ime: - Zbog uspjeha filmova, zaštitni znak vrijedi jako puno, a ja sam u središtu pravnog slučaja vrijednog milijardu dolara. Oni tvrde da ja kao sin nemam pravo na korištenje intelektualnog vlasništva. Boriti ću se za njega i namjeravam pobjediti - zaključio je Ty De Lorean.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 03:37