PREMIJERA

U planu samo 40 komada: Ovako izgleda proizvodna verzija divljeg Bugattija Bolidea

Bugatti Bolide bit će ograničen na samo 40 primjeraka diljem svijeta, svaki s 8,0-litrenim quad-turbo W16 motorom od 1578 KS

Bugatti Bolide

 Bugatti

Ubrzo nakon što je Bugatti prvi put predstavio Bolide spreman za proizvodnju, objavio je dvije slike koje prikazuju vozilo samo za stazu u stvarnom životu.

Francuski proizvođač automobila predstavio je Bolide kao ekstremni koncept u listopadu 2020., a mnogi su nagađali da je toliko divlji da nikada neće dobiti serijsku varijantu. Bugatti je dokazao da su oni u krivu u kolovozu 2021. kada je najavio da će se Bolide proizvoditi u ograničenom broju.

image

Bugatti Bolide

Bugatti

Tijekom protekle dvije i pol godine, Bugatti je dovršavao dizajn modela temeljenog na Chironu i sada je ušao u najnoviju fazu razvoja gdje će proći "naporna i zahtjevna dinamička testiranja i procjene".

Bugatti je obavio posao vrijedan hvale i u velikoj mjeri zadržao dizajn koncepta za model koji će biti isporučen kupcima. Ovaj prototip je u potpunosti prekriven golim ugljičnim vlaknima i mogli biste primijetiti da je prednji spliter redizajniran i da je također dobio par aerodinamičkih kanadera.

image

Bugatti Bolide

Bugatti

Dizajneri marke također su izradili nove prednje četvrtine panela za automobil s otvorima na obje strane. Izmijenjena je i karoserija iza prednjih kotača. Također možemo vidjeti da su sićušne stražnje kamere koncepta uklonjene i umjesto toga ovaj prototip ima tradicionalne bočne retrovizore.

image

Bugatti Bolide

Bugatti

Ostali elementi iz koncepta koji će se prenijeti na proizvodni model uključuju masivni krov, peraju u stilu morskog psa i visoko stražnje krilo. Slika koja prikazuje stražnji dio ovog prototipa odjevenog u karbon nije objavljena, ali izgleda uglavnom isto kao i koncept s golemim difuzorom i LED stražnjim svjetlima.

image

Bugatti Bolide

Bugatti

Proizvodni model pokretat će modificirana verzija Chironovog 8,0-litrenog W16 motora s četiri turba snage 1578 KS. Automobil će težiti samo 1450 kg, što je znatno manje od bilo kojeg drugog trenutnog Bugattijevog modela, a u kombinaciji s neopisivim razinama potisne sile, Bolide bi trebao biti sposoban za neka zaista izvanredna postignuća na stazi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 14:42