Pogledajte VIDEO

Bugatti Bolide stigao na Villa D‘Este: Poslušajte zvuk njegovog ‘otvorenog‘ ispušnog sustava

Višemilijunska igračka za stazu već je dobila zeleno svjetlo za proizvodnju, iako isporuke neće početi prije 2024. godine

Bugatti Bolide

 Bugatti

Čak i kao koncept, Bugatti Bolide je već oduševio svijet svojim neobičnim izgledom i jedinstvenom privlačnošću.

Osim prednjih svjetala s oznakom X, trkaći hiperautomobil je Bugatti samo nekoliko ljudi zaista može posjedovati.

Višemilijunska igračka za stazu već je dobila zeleno svjetlo za proizvodnju, iako isporuke neće početi prije 2024. godine.

Pretprodukcijski izložbeni primjerak ipak postoji, a primijećen je na ovogodišnjem Concorso d'Eleganzu u Villi D'Este, koji se održao od 20. do 22. svibnja.

image

Bugatti Bolide

Bugatti

Naravno, sveprisutni promatrač superautomobila, TheTFJJ na YouTubeu, bio je taj koji je uhvatio hiperautomobil i vidio ga iz blizine.

Pretprodukcijski prototip završen je u plavoj boji kao i prijašnji koncept, iako boja nije previše ni važna za ovo čudovište.

Ono što je bitno, međutim, je da smo po prvi put imali priliku čuti Bolideove ravne cijevi povezane s quad-turbo 8,0-litrenim W16 motorom. Drugačiji ispušni sustav omogućuje različit zvuk od Chirona na kojem se Bolide temelji.

image

Bugatti Bolide

Bugatti

S 1577 KS i 1600 Nm okretnog momenta, Bolide ima omjer težine i snage od 0,9 kilograma po konjskoj snazi.

Upravo ga te brojke čine zvijezdom staze, a pri svakoj kupnji Bugatti obećava ubaciti HANS uređaj (podrška za glavu i vrat) uz "besplatne" dane na stazi i automatski sustav za gašenje požara.

image

Bugatti Bolide

Bugatti

Bugatti u planu ima proizvesti samo 40 primjeraka, po cijeni od 4 milijuna eura (30.2 milijuna kuna) po komadu. To je prilično mnogo novaca za automobil kojeg možete voziti isključivo po trkaćoj stazi, ali imajte na umu da je pristupačniji od Centodiecija ili jednokratnog La Voiture Noirea.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 20:13