NIJE PLATIO NIJEDNU

U prosjeku jedna dnevno: Vozač VW Bube skupio 57 kazni za prebrzu vožnju u manje od 2 mjeseca!

Svih 57 kazni stiglo je samo s četiri različite lokacije, između 19. veljače i 14. travnja. Dužan je preko 400.000 kn

Kamere, ilustracija

 Profimedia

Velški vozač John Kelly državi je dužan više od 47.000 funti (406.000 kuna) zbog 57 kazni za prebrzu vožnju koje je skupio u samo 54 dana, što je u prosjeku više od jedne kazne dnevno, u svojoj plavoj Volkswagen Bubi.

Svih 57 kazni za prebrzu vožnju stiglo je sa samo četiri različite lokacije, između 19. veljače i 14. travnja, sve četiri lokacije bile su lokalne zone s ograničenjem od 50 km/h.

Unatoč niskom ograničenju brzine, Kelly je u prosjeku jurio 70 km/h, a jednom mu je čak izmjerena brzina od 110 km/h. Kazne su izdane nakon što su ga slikale kamere za mjerenje brzine u tim područjima, piše Wales Online.

image

Volkswagen Buba, ilustracija

Volkswagen AG

Jedini razlog zašto je Kelly prestao voziti prebrzo bio je taj što je 14. travnja policija zaplijenila Bubu jer nije imao osiguranje.

Vozač nije platio nijednu kaznu, nakon čega je pozvan na sud. Na sudu je Kelly kažnjen s 46.880 funti zbog neplaćenih kazni, suspendirana mu je vozačka dozvola na 36 mjeseci, i dobio je 48 kaznenih bodova na svojoj dozvoli.

S tim iznosom, Kelly se mogao nadograditi sa skromne Bube na lijepo opremljen Golf R, ali umjesto toga, iznos ide lokalnoj velškoj vladi. Očigledno, ne odobravamo prebrzu vožnju, posebno dvostruko preko ograničenja u stambenoj zoni, ali postoji urnebesna upornost u tome da se netko jednostavno ne obazire i vozi koliko god brzo želi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 12:39