ZAPOČELA PRODAJA

U Zagrebu predstavljen gradski šminkerski crossover, nova Toyota Aygo X s cijenom od 99.000 kn

Početna cijena Toyote Aygo X je 99.900 kn uz paket opreme X koji sadrži paket aktivne sigurnosti Toyota Safety Sense

Toyota Aygo X

 Tatjana Bukvić

Toyota je jučer u zagrebačkoj Laubi predstavila novi model Aygo X čime je i službeno obilježen početak prodaje u Hrvatskoj. Aygo X predstavlja gradski mikro crossover koji pršti stavom i energijom i kao stvoren je za gradske ulice. Nedavno smo ga imali priliku isprobati na vibrantnim ulicama Barcelone o čemu možete pročitati ovdje.

image

Toyota Aygo X

Tatjana Bukvić

Načelno, riječ je o automobilu koji na neki način prkosi normama i zapravo je prvi crossoverski model u A segmentu (ako izuzmemo Fiat Pandu Cross koji je s pogonom 4x4 pravi mali terenac), sa svim odlikama modernog gradskog automobila i ponudom sigurnosnih značajki i opreme iz modela viših klasa.

Glavne značajke Toyote Aygo X mogu se iščitati iz mota "Ciljaj visoko“: zbog povišene karoserije ovaj model vozača stavlja u istu razinu s gradskim prometom i pruža odličnu preglednost, dok zahvaljujući upečatljivom dizajnu na cestu donosi stav i izdvaja se od ostalih.

Domaća promocija nove zvijezde na gradskim prometnicama nije prošla nezapaženo pa su se na predstavljanju modela Aygo X okupili brojni poslovni partneri i prijatelji Toyote, novinari i zaljubljenici u automobile, ali i neka poznata lica.

image

Toyota Aygo X

Tatjana Bukvić

Novi Aygo X oduševio je pjevačicu Niku Turković koja je stigla u pratnji Matije Cveka, a u ugodnom razgovoru i razgledavanju novog Toyotinog modela u Laubi se moglo vidjeti i pjevačicu Saru Renar. Predstavljanje Toyote Aygo X nisu mogli propustiti niti Vlaho Arbulić te glazbenici Marko Bošnjak i Tia.

image

Toyota Aygo X

Tatjana Bukvić

Voditeljica eventa bila je poznata glumica i omiljeno lice malih ekrana Sara Stanić, a domaćin druženja direktor tvrtke Toyota Croatia Krešimir Bago koji je okupljenima kroz multimedijsku prezentaciju predstavio glavne značajke i mogućnosti modela Aygo X. Nakon završetka službenog dijela, druženje se nastavilo uz razgledavanje Toyote Aygo X i nastup Nike Turković u unplugged izvedbi.

Aygo X je model koji zrači originalnošću. Trunka začina više automobilu je dodana i jedinstvenom paletom boja koje su u Toyoti osmislili i razvili posebno za Aygo X. Riječ je o konceptu četiri boje, od kojih je svaka nadahnuta jednim začinom – pri čemu svaka boja odražava okus i osobnost automobila.

image

Toyota Aygo X

Tatjana Bukvić

Te boje su: kardamom zelena, čili crvena, đumbir bež te borovica plava. Ova začinska priča inspirirala je i poznatu food blogericu i autoricu kuharice Sanju Mijac koja je na predstavljanje došla sa suprugom Vladimirom. Osim toga, Sanja je potaknuta paletom Aygo X boja osmislila četiri recepta, a u svakom od njih koristi se po jedan začin iz Aygo X palete.

Početna cijena Toyote Aygo X je 99.900 kn uz paket opreme X koji sadrži napredni paket aktivne sigurnosti Toyota Safety Sense, a dodatna pogodnost je i Toyota Relax program koji nudi do 10 godina jamstva.

image

Toyota Aygo X

Tatjana Bukvić
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. studeni 2023 05:16