JAKO LOŠ IZGOVOR

Uhvaćen u prekoraćenju brzine, pa rekao policiji da je mislio da je na trkaćoj stazi...

Australska Mount Panorama je zapravo trkalište, ali kad se ne koristi ima ograničenje brzine od 60 km/h
Zaustavljen nakon što je jurio dvostruko od dozvoljenog
 NSW Police Force

Australska policija nedavno je kaznila vozača BMW-a Serije 3 (F30) nakon što je vozio dvostruko više od ograničenja na vjerojatno najpoznatijem trkalištu staze. Riječ je o Mount Panorama Circuitu u malenom gradiću Bathurstu u kojem se svake godine održavaju utrke 'Bathurst 1000' i 'Bathurst 12 Hour'.

Iako cestu imamo priliku vidjeti samo kad se koristi za trkalište, Mount Panorama je zapravo ulični krug koji, kada se ne koristi za te svrhe, ima ograničenje brzine od 60 km/h. Tijekom vikenda, policijski BMW Serije 5 je provodila rutinsku kontrolu ceste te snimila vozača BMW-a 320i kako vozi 119 km/h duž ravne dionice.

Nakon što ga je policija zaustavila, vozač je zbunjeno rekao: 'Mislio sam da je to trkalište'. Policijski službenici nisu imali previše razumijevanja, te su vozaču izdali novčanu kaznu od 2560 australskih dolara (12.165 kuna) zbog vožnje dvostruko veće od dozvoljene.

image
Zaustavljen nakon što je jurio dvostruko od dozvoljenog
NSW Police Force

Uz to, nesretni vozač dobio je 6 kaznenih bodova, a vozačka dozvola oduzeta mu je na pola godine na licu mjesta, dok su registarske oznake BMW-a oduzete na tri mjeseca. Nakon što smo vidjeli objavljene fotografije, na neki imamo razumijevanja za zabunu, jer prometnica doista izgleda kao prazno profesionalno trkalište.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 23:52