NESLAVNA LISTA

Vozači ove marke auta najčešće dobivaju kazne za prebrzu vožnju: Odgovor će vas iznenaditi!

Izgleda da neke marke jednostavno od vas ‘traže‘ da stisnete gas, a aktualno istraživanje iz SAD pokazuje koje su to
Mjerenje brzine
 Ivan Lacković

Nitko ih ne voli, a čak i proizvođači i Google žele pomoći da ih izbjegnete. Kazne za prebrzu vožnju mogu biti nevjerojatno skupe, ali vozači koje marke automobila ih najčešće dobivaju? Naša prva pretpostavka bila je BMW ili Audi, ili možda čak nešto još više egzotično. 2019. godine titula je pripadala Subaruu, ali japanski proizvođač više nije na vrhu ljestvice.

image
Alfa Romeo
Profimedia

Prema najaktualnijem izvješću Insurifyja, najviše su kažnjavani vozači Alfe Romeo, a informacija je čudesna jer Alfa u svojem asortimanu ima mnogo manje modela od većine drugih proizvođača. U izvještaju je navedeno da oko 10,5 posto svih vozača u SAD-u barem jednom dobilo kaznu za prebrzu vožnju, ali izgleda da neke marke jednostavno od vas 'traže' da stisnete gas. Sada kada znate da su Alfe prve, vjerojatno vas zanima kojih su ostalih top četiri?

image
Rezultati istraživanja
Insurify

Na petom mjestu je Dodge, točnije Ram, dok je Maserati zauzeo četvrto mjesto. Odmah ispred njega još 'težu nogu' imaju vozači Volkswagena, dok Subaru umjesto zlata dobiva srebro. Konačno, 15 posto vozača Alfi navode kako su barem jednom dobili kaznu, a to je čak 41 posto više od prosjeka, s obzirom na to da ostalih top četiri imaju brojke manje od 12 posto.

image
Alfa Romeo Giulia
CROPIX

Sada se vjerojatno pitate koji modeli tih automobila su najgori prijestupnici. Naveli smo da je Dodgeovom slučaju to iznenađujuće kamionet Ram. Kod Maseratija, GranTurismo dobiva najviše kazni, dok je Quattroporte relativno siguran. Kod Volkswagena to je očekivano Golf GTI, a kod Subarua WRX.

image
Alfa Romeo Giulia
CROPIX

Što se tiče nestašne Alfe, vjerojatno ste s obzirom na relativno malu ponudu marke pretpostavili da je riječ o Giuliji. Izvješće je utemeljeno na podacima od 4 milijuna vozača, tako da bi šire istraživanje moglo otkriti drugačije rezultate, iako je već sada dosta statistički značajno. Također, treba napomenuti kako su vozači Lincolna najmanje su kažnjavani – samo 9% vlasnika uhvaćeno je kako krši ograničenja brzine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. travanj 2024 01:56