video

Usudio se: Šest godina nakon nesreće u Conceptu One, Richard Hammond je sjeo u Rimac Neveru...

Ovoga puta voditelj Grand Toura nije ostavio ni mrlju na električnom hiperautomobilu od 1914 KS

Hammond i Nevera

 Youtube screenshot

Poznato svima: prije šest godina Richard Hammond razbio je u Švicarskoj Rimčev Concept One kada se survao niz padinu i završio na krovu. Konceptni električni hiper auto vrijedan milijune se pritom zapalio, ali slavni voditelj je uspio izvući živu glavu.

Sada je ponovo stekao samopouzdanje i vratio se za volan hiper automobila u kojem je imao stravičnu nesreću. Hammond je oduvijek preuzimao krivnju za nesreću, otvoreno govoreći da koliko god hrvatski hiperauto bio sjajan i brz, on Concept One nije uspio obuzdati.

"Uvijek sam govorio: to sam bio ja", kaže u novom videu za Drivetribe. "Razlog izlijetanja je taj da je ta vožnja bila tako ludo zarazno brza ​​da sam udario po gasu i nikakva količina računalnog "čarobnjaštva" i tehničke genijalnosti nije više mogla prkositi fizici.”

U videu objašnjava da je nakon što se tri puta prevrnuo i sletio na krov, monokok je još uvijek bio dovoljno netaknut da se vrata otvore, omogućivši mu da izađe na vrijeme. "To je izvanredno s obzirom na to da je to bio predserijski, tek osmi primjerak koji je izašao iz pogona Rimca", rekao je. Unatoč snazi četiri elektro motora koji isporučuju 1914 KS i 2360 Nm okretnog momenta ovaj puta nije imao problema. Pogledajte video...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. ožujak 2024 00:17