HUMORISTIČNI VODITELJ

LEGENDARNI RICHARD HAMMOND KOJI JE U NESREĆI POTPUNO UNIŠTIO RIMČEV CONCEPT ONE: Oduvijek sam htio imati utjecaj na dizajn automobila, a sad ga i imam

 
 Hrvoje Tomić/Reuters

Portal Drivetribe legendarnih voditelja popularne automobilske emisije Top Gear i novog Amazonovog showa The Grand Tour, Jeremyja Clarksona, Richarda Hammonda i Jamesa Maya, na svojim je stranicama objavio hvalospjev električnom hiper-automobilu Mate Rimca koji je danas predstavljen na salonu automobila u Ženevi.

'Rimac je ukrao šou u Ženevi sa svojim C_Two. Ubrzanje do 100 km/h postiže za 1,9 sekundi, a najviša brzina je 412 km/h zahvaljujući 1914 konjskih snaga. Uz to, Rimac je napravio auto Richard Hammond-otpornim - piše Drivetribe podsjećajući na prošlogodišnju nesreću u Švicarskoj koju je doživio slavni voditelj prilikom vožnje Rimčevog superautomobila Concept_One. Zbog prevelike brzine izgubio je kontrolu nad vozilom u zavoju i sletio s ceste, a nakon prevrtanja niz padinu automobil se zapalio i u potpunosti izgorio.

U ležište motora sada je postavljen je mali posebno dizajnirani Pastorov aparat za gašenje požara s natpisom na remenu 'U slučaju brdske utrke ugasite požar'.

- Oduševljen sam. Oduvijek sam htio imati utjecaj na dizajn automobila, i sad ga imam - našalio se Hammond upitan što misli o ovom dodatku.

Iako je novi hiper-auto oko 700KS snažniji od prethodnika, kompanija ističe kako je sposoban uzbuditi svakoga, od početnika do iskusnog trkača, ističe Drivetribe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 14:21