Ništa od prodaje

Veličine teniskih loptica: Tuča uništila skoro sve automobile u dva autosalona

Tuča takve veličine može biti smrtonosna za ljude koji ne mogu pronaći zaklon. Ovoga puta stradalo je mnogo automobila
 Detroit Free Press/Youtube/screenshot

U vrijeme dok Hrvatskom haraju teška nevremena koja nam donose ogromne štete, iz drugih dijelova svijeta stižu slične vijesti.

Snažne oluje pogodile su jučer američku saveznu državu Michigan, a većinu štete prouzročila je tuča veličine teniskih loptica. Tuča te veličine može biti smrtonosna za osobe koje ne mogu pronaći zaklon.

Ovoga puta nije bilo ljudskih žrtava, no stradalo je vrlo mnogo automobila.

Tuče će se posebno sjećati vlasnici dva automobilska salona u gradiću Davison kojima je nevrijeme uništilo sve automobile koji su bili parkirani na otvorenom.

Među najteže pogođenima bio je Todd Wenzel Buick GMC iz Davisona, koji je na Facebooku napisao: "Pretrpjeli smo štetu na velikom dijelu našeg inventara i naše zgrade.”

Obližnji Hank Graff Chevrolet također je pogođen, a oni su na društvenim mrežama objavili fotografije tuče veličine teniske loptice. Dodali su: “Naša tvrtka, zajedno s mnogim našim prijateljima u zajednici Davison, pretrpjela je veliku oluju s tučom.

Premda smo pretrpjeli štetu na nekim zgradama i velikom dijelu inventara, otvoreni smo u svoje uobičajeno radno vrijeme.”

Oluja je izazvala velike štete i probleme za stotine tisuća ljudi, a dugo nakon njih čak 60.798 korisnika električne mreže bilo je bez struje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 16:37