KOJU IZABRATI?

Veliki test 32 dječje autosjedalice: Cybex na vrhu, četiri modela opasna za djecu

Četvorka je pala na testu zbog štetnih i moguće kancerogenih supstanci u presvlakama i nedovoljne razine zaštite kod bočnih sudara

Dječja auto sjedalica (ilustracija)

 Dmytro Sidelnikov/Alamy/Alamy/Profimedia

Njemački ADAC i partnerski auto-klubovi uključujući i Hrvatski autoklub, zahtjevnom testu dječjih sjedalica u najnovijem testiranju podvrgnuli su 32 nova modela dječjih autosjedalica koje se provjeravaju u četiri kategorije: sigurnost, jednostavnost uporabe, ergonomija i prisutnost štetnih sastojaka u presvlakama.

Maksimalnu ocjenu vrlo dobar zaslužila je autosjedalica Cybex Anoris T i-Size namijenjena djeci visokoj između 76 i 125 cm, koja ima integrirani zračni jastuk, nudi kvalitetnu zaštitu pri frontalnim i bočnim sudarima te je iznimno jednostavna za korištenje.

Čak 21 različiti model dobio prvu sljedeću ocjenu – dobar, šest je zadovoljavajućih, dok su četiri loša i njihov izbor se ne preporučuje.

image

Dječje auto sjedalice (ilustracija)

ANP/Alamy/Alamy/Profimedia

Lionelo Antoon RWF i Walser Kids Experts Noemi su pali na testu zbog nazočnosti štetnih i moguće kancerogenih supstanci u presvlakama, Urban Kanga Uptown Model TV107 je uz štetne tvari pao i zbog nedovoljne razine zaštite kod bočnih sudara, koja se pokazala ključnom i u slabom rezultatu modela Kinderkraft Comfort Up.

POGLEDAJTE KOMPLETNE REZULTATE TESTA:

image

Test dječjih sjedalica

Hrvatski Auto klub/screenshot
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 23:19